Няма информация за загинали или пострадали български граждани вследствие на

...
Няма информация за загинали или пострадали български граждани вследствие на
Коментари Харесай

Външно разкри има ли пострадали българи при разрушителния трус в Тайван

Няма информация за починали или потърпевши български жители в резултат на мощното земетресение в Тайван, записано в късните часове на 6 февруари 2018 година Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

В резултат на снощния трус в региона на град Хуалиен са починали двама души, а 219 други са ранени след сриването на хотел и три други здания. Над 830 души са евакуирани краткотрайно във физкултурен салон и здания на началното учебно заведение Чунхуа в Хуалиен. Над 1900 семейства са били с прекратено електрозахранване, а над 40000 – с прекратено водоснабдяване.

Очаква се възстановителните работи да приключат до края на днешния ден-7 февруари, само че учебните заведения и офисите в града ще останат затворени.

Местните управляващи са изпратили на място специфични екипи, в това число 20 избавителни кучета. В центъра за реакции при бедствия в град Хуалиен е изпратен и екип, който да подкрепя наранени задгранични туристи.

По информация на Централното бюро по метеорология на Тайван, в региона на Хуалиен от началото на месеца до в този момент са регистрирани няколко трусове с магнитуд 5-та и по-високи степени по скалата на Рихтер, последвани от вторични земетресения.

Властите предизвестяват, че през идващите две седмици са вероятни вторични земетресения с магнитуд над 5-та степен по скалата на Рихтер.

В тази връзка Министерството на външните работи предлага на българските жители, пребиваващи или пътуващи в региона на Хуалиен, да се осведомят навреме за развиването на обстановката и да следват прецизно напътствията на виновните локални управляващи.

При нужда, българските жители могат да потърсят подпомагане и настояща информация от българското посолство в Пекин на телефони +86 10 6532 1946 и +86 10 6532 1916.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР