Няма информация за умишлени действия, заяви Окръжният прокурор Красимир Конов

...
Няма информация за умишлени действия, заяви Окръжният прокурор Красимир Конов
Коментари Харесай

Красимир Конов: Засега нямаме информация за умишлени действия, работим по всички версии за взрива

" Няма информация за умишлени дейности ", съобщи Окръжният прокурор Красимир Конов тази заран на къс брифинг пред постройката на Окръжен съд във Варна. На този стадий липсват и доказателства, дали е имало взривни субстанции в жилището или избените пространства на някогашният служител на реда. Назначени са Съдебно здравна експертиза, както и биологична – ДНК, която да потвърди кои са починалите в резултат на гърмежа, защото досега не са открити.

„ Работим по всички версии, няма информация къде е огнището на гърмежа, нито дали има умишлени дейности. Не е имало и съответни закани “, съобщи окръжният прокурор Красимир Конов.

Комисар Даниел Пашов – Началник на ОД на Министерство на вътрешните работи -Варна, разяснява, че не са получавали сигнали, нито имат данни все още за местонахождението на Веселин Димитров. „ В рамките на днешния ден ще бъде публикувана и фотография “, добави комисар Пашов.

Припомняме, че през вчерашния ден в 04:20 ч., жители сигнализираха за мощен гърмеж и екот, който се чува от блок 302 във варненския квартал „ Владиславово “.
Опустошителният пожар изпепелява изцяло жилището, в който евентуално е зародил гърмежа и който се намира на 4-ия етаж.
Взривът взе две жертви, а 7 души са в болница с обгазяване, само че без заплаха за живота.

Пострадали са близките жилища, както и няколко от горните етажи.
Сградата все още е необитаема, защото се извършават оперативно – следствени дейности, както и следва обследването й за градивни нарушавания.
Предстои и работа по възобновяване на ВиК и ел. инсталациите на входа, заради това, че водоподаването и електрозахранването са спрени.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР