Няма информация за нанесени материални щети след земетресението от снощи,

...
Няма информация за нанесени материални щети след земетресението от снощи,
Коментари Харесай

Кметът на Провадия за земетресението: Усетихме го силно

Няма информация за нанесени материални вреди след земетресението от нощес, няма и информация за потърпевши. Това сподели кметът на Провадия Филчо Филев пред радио „ Фокус “.

Очаква се информация от кметовете и кметските наместници дали има вреди и потърпевши и в региона. Филев добави, че трусът, въпреки и не доста мощен, е усетен доста от живеещите във високите блокове на града.

„ Около 00:13 часа се усети земетресението, което търпя към 7-8 секунди. По данни на Националния институт по геодезия силата на труса е 3,2 по скалата на Рихтер. В момента чакаме информация от кметовете на обитаеми места, от шефовете на обществени и образователни заведения за това дали има вреди. Нямаме информация за потърпевши, уповавам се и да няма. До 10.00 часа съм разпоредил всички кметове, кметски наместници и шефове да дават информацията за всички публични здания в града “, изясни той.

Филчо Филев разяснява още, че в региона на Провадия трусове под 1,8 по скалата на Рихтер са чести, само че такива над 2,5 се случват през няколко години, като по-тежък случай е било това от 2003 година, когато е имало и наненeсени материални вреди.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР