Няма информация да има пенсионери, които да са ощетени от

...
Няма информация да има пенсионери, които да са ощетени от
Коментари Харесай

Корчева, ПП: Няма информация за ощетени от повишаването на пенсиите

Няма информация да има пенсионери, които да са ощетени от повишението на пенсиите. Това, което би трябвало да се означи като достижение е, че парите са преведени в точния момент макар проточването на процеса по актуализацията на бюджета.

Това съобщи пред NOVA NEWS депутатът от „ Продължаваме промяната “ и член на Социалната комисия Александра Корчева.

„ Увеличението от 10 %, както беше обявено и в допълнение разяснено от Национален осигурителен институт – в това число, се отнася към главния размер на пенсията. Коронавирус добавката в действителност не е част от главната месечна сума. По въпроса дали беше заслужено да включим Коронавирус добавката непрестанно като заплащане към пенсиите – истината е, че хората към този момент са привикнали да получават тези средства 2 години по ред и са ги възприели като част от непрекъснатия им приход. Решението за повишението на пенсиите беше оптималното и ние имаме вяра, че е такова”, уточни тя.

Корчева акцентира, че при възможна следваща Коронавирус вълна ще се контролира в сходство с признатите нормативни актове и процедури, които има българското законодателство във връзка с тези 60 лв. Коронавирус добавка. „ Отново дублирам, че това беше допустимо най-справедливият вероятен сюжет. Като спомагателна правдивост разпоредихме и в пенсиите, които получават в този момент хората, да има тези 60 лв.. Справедливото разрешаване на този проблем беше наш главен приоритет”.

По думите ѝ следва в комисия да се прегледа предлагането линията на беднотия да се вдигне на 504 лв.. „ Наша съществена цел и поръчка, която продължаваме да отстояваме е, да няма пенсионер, който да остане под линията на бедност”.

Тя разяснява и измененията в закона за здравето, предвиждащи прилагане на болничен от родителите на деца до 12-годишна възраст, които са под карантина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР