Няма икономическа и житейска логика да се очаква съществена промяна

...
Няма икономическа и житейска логика да се очаква съществена промяна
Коментари Харесай

Няма смислена причина да не бързаме към еврото според Горанов

Няма икономическа и житейска логичност да се чака основна смяна на ценовите нива, откакто България одобри еврото. Такива не са следени при последните пет присъединения. Инфлацията би следвало да е минимална - към 0,4%.

Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов на 13-та годишна среща сред бизнеса и държавното управление, написа News.bg.

Горанов изясни, че е останал с усещането, че сме Непропорционално третирани, тъй като за пръв път се слага въпроса, че би трябвало да бъде открито тясно съдействие с Банковия съюз. Нещо, което е казус.

Успяхме да влезем в закрития формат на еврогрупата с Дания. Получихме увещание, че при определяне на тясно съдействие с ЕЦБ имаме действителен късмет да получим поддръжка по повод присъединението ни към мвханизма ERM - чакалнята на еврозоната.

България е неповторима с това, че има закрепен курс към еврото, регистрира Горанов. Участието ни в ЕЦБ усилва суверенитета на българската стопанска система, назад на изказванието, че то е понижава с премахването на българския лев като национална валута.

Финансовият министър добави, че комерсиалните банки, които ще вършат инспекции по активите, са почнали процеса.

По думите му са нужни някои промени в законодателството, с цел да в синхронизират условията.

По отношение " пране на пари, възстановяване на ръководството на държавните предприятия - всичко, което е заложено като ограничения, се извършва в период ", безапелационен е финансовият министър.

Да получим увещание от ЕЦБ, че те са подготвени да открият тясно съдействие по повод банковия контрол. Тогава ще имаме опция след средата на тази година да подадем документи за участие в ERM. Горанов не вижда причина участието да ни бъде отказано, както и не вижда причина за политически разтърсвания.

Няма нито една смислена причина за страна с закрепен валутен курс да не бърза да се включи в една от най-големите стопански структури, акцентира Владислав Горанов.

Нито една от ограниченията не е срещу българското общество, а ще докара до по-добра вероятност пред стопанската система. Опитът на всички включили се страни демонстрира,че е добра основа за ускорено икономическо развиване, добави финансовият министър.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР