Няма идея за държавна компания за батерии. Това заяви пред

...
Няма идея за държавна компания за батерии. Това заяви пред
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката: Няма идея за държавна компания за батерии

„ Няма концепция за държавна компания за акумулатори ". Това съобщи пред министърът на енергетиката Александър Николов и посочи, че изказванията за основаване на такава са нечиста сделка.

„ Да закупи акумулатори е напълно друго от това Министерството на стопанската система да има държавна компания, която работи или създава. Естествено е, че главното сдружение, което е натоварено с балансирането на системата - ЕСО, е най-логичният инструмент, който да бъде употребен, с цел да може мощностите, които се употребяват за балансиране на системата, да бъдат употребявани по допустимо най-правилния метод ”, сподели още той.

По думите му вложенията в това би трябвало да бъдат направени от страната, с цел да могат всички консуматори да имат изгода от него и да се случи доста по-бързо.

Има инвеститорски интерес към реализирането на цех, акцентира министърът на енергетиката. „ Ако има голямо търсене на избран вид технология, най-позитивният сюжет е тази технология да се създава до крайния консуматор. Ние ще сме консуматор на сходен вид уреди, в случай че могат да се осъществят цех или фабрики - би било прелестно. Защото търсенето и в България, и в международен мащаб ще пораства стремглаво ", добави Николов.

„ На напълно транспарантен пазарен и принцип в средносрочен към дълготраен проект цените на електрическата енергия и ценовата конструкция ще бъдат много по-балансирани и по-приемливи ", изясни той.

Новините на NOVA - към този момент в Instagram, Twitter, Telegram и Viber - последвайте ни. За още вести харесайте и страницата ни във Фейсбук.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР