Няма и не бива партийната субсидия да стане 1 лв.

...
Няма и не бива партийната субсидия да стане 1 лв.
Коментари Харесай

Лидерът на БСП разкри колко пари има партията по сметката си и ще се номинира ли Манолова за кмет на София

Няма и не трябва партийната дотация да стане 1 лева – това значи завършек на многопартийната система и тирания на една партия. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в „ Тази заран “ по bTV.

Според нея дотацията би трябвало да се понижи, само че не на 1 лева и точно по тази причина Българска социалистическа партия предлага рационален диалог с политическите сили. Във връзка с връщането на Българска социалистическа партия в пленарна зала, Нинова изясни, че социалистите са се върнали в изменена партийна и парламентарна обстановка,

Лидерът на Българска социалистическа партия си изясни офанзивите на опозицията в измененията на устава,които вкараха мандатност в депутатите. "Спорът не е идеологически, поколенчески, единствената разлика е Истанбулската спогодба ", посочи Нинова. В коментар на рецензиите на Атанас Мерджанов, че в партията се внасят разграничителни линии Нинова разяснява, че би коментирала, в случай че "тези телевизионни смелчаци станаха през вчерашния ден и да кажат своето мнение ".

На въпрос какви са връзките със Сергей Станишев Нинова сподели, че са комплицирани. "Колегиални са ни връзките, на здраве-здрасти, разменихме няколко думи на премиерата на Ламбо ", уточни водачът на Българска социалистическа партия. "И до през днешния ден получаваме рецензиите за тройната коалиция, за целувката с Местан ", сподели Нинова. На подмятането на водещия за предлагането на Делян Пеевски да оглави ДАНС, тя удостовери и че това е мотив за рецензии, като добави, че не е имало никаква рецензия за това, което е направила тя като ръководител.

"В ГЕРБ им следва това, което ние вършим. Движение за права и свободи взе доста изострен обществен завой, влязоха на наш терен - обществени закони, ниско Данък добавена стойност на самун, обстановката в Народното събрание след изборите е доста друга ", безапелационна е Нинова.

На въпрос какъв брой са средствата на Българска социалистическа партия по сметка от дотацията тя отговори, че са към 300-400 000 лева Нинова отхвърли да е изчезнала дотацията от няколко милиона и напомни, че е оставила информация в секретариата на конгреса какъв брой средстава и по кои пера са харчени.

"Трябва да чуя отговорът на Мая и мнението на организациите и тогава ще отговоря, другояче ще чуя, че в студиата се предопределят кметове и че повеждам партията властническо ". Така Нинова отговори на въпрос дали би подкрепила Мая Манолова за кандидат-кмет на София от името на Българска социалистическа партия. Столичната организация на социалистите към този момент изрази желанието си да номинира Мая Манолова, само че самият омбудсман към момента не е съобщила решението си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР