Няма хаос с разликата на числата за заболелите от коронавирус.

...
Няма хаос с разликата на числата за заболелите от коронавирус.
Коментари Харесай

Проф.Кантарджиев: Кой каза, че всичко е свършило?

 " Няма безпорядък с разликата на числата за заболелите от ковид. 101 дни данните се събираха по телефон и факс, в този момент се вкара електронна система, която откри неточности на предходната система, които никой не искаше да скрие. Преди споделяха, че преднамерено сме увеличавали броя на умрелите, а сетга се оказа, че 12 смъртни случая не са били вписани ". Това сподели шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев от Националния действен щаб пред Българска национална телевизия.

" Никой от щаба не е карал хората да пишат, че пациентите са умряли от ковид ", безапелационен бе той.

" Още през март казахме, че пикът ще е средата на април, популярност Богу пъкълът не беше в цялата страна, а в някои лечебни заведения, които съществено понижиха потенциала си. Кой ви сподели, че всичко е свършило? Просто се появиха някои позитивни трендове - за четвърта седмица цифрата за предаване на болестта - към този момент 10 заразяват 8, само че инфекцията е измежду нас и има някои клъстери, които ни заплашват.

В Северна Македония мюсюлманските празници сътвориха огнища на инфекцията, до момента в който у нас се взеха ограничения да не се събират хора в джамиите ", изясни той, представен от Блиц.

" Блокадите на села и градове не е ефикасна мярка ", безапелационен бе той.  " Ако има наклонност за повишение в 5 параметра, които следим всеки ден, може да има стягане на ограниченията. Засега разчитаме на съзнанието на българския народ и даже да отпаднат някои ограничения, да продължава да заобикаля събирания на закрито, да се мият постоянно ръцете.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР