Няма хаос с разликата на числата за заболелите от коронавирус.

...
Няма хаос с разликата на числата за заболелите от коронавирус.
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Няма хаос заради разликата на числата за заболелите

Няма безпорядък с разликата на числата за заболелите от ковид. 101 дни данните се събираха по телефон и факс, в този момент се вкара електронна система, която откри неточности на предходната система, които никой не искаше да скрие. Преди споделяха, че преднамерено сме увеличавали броя на умрелите, а в този момент се оказа, че 12 смъртни случая не са били вписани.

Това сподели шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) проф. Тодор Кантарджиев от Националния действен щаб пред Българска национална телевизия.

" Никой от щаба не е карал хората да пишат, че пациентите са умряли от ковид ", безапелационен бе той.

" Още през март казахме, че пикът ще е средата на април, популярност Богу пъкълът не беше в цялата страна, а в някои лечебни заведения, които съществено понижиха потенциала си.

Кой ви сподели, че всичко е свършило, просто се появиха някои позитивни трендове - за четвърта седмица цифрата за предаване на болестта - към този момент 10 заразяват 8, само че инфекцията е измежду нас и има някои клъстери, които ни заплашват.

В Северна Македония мюсюлманските празници сътвориха огнища на инфекцията, до момента в който у нас се взеха ограничения да не се събират хора в джамиите ", изясни той.

" Блокадите на села и градове не е ефикасна мярка ", безапелационен бе той. 

" Ако има наклонност за повишение в 5 параметра, които следим всеки ден, може да има стягане на ограниченията. Засега разчитаме на съзнанието на българския народ и даже да отпаднат някои ограничения, да продължава да заобикаля събирания на закрито, да се мият постоянно ръцете. 

Доста хора и след отпадане на ограниченията ще продължат да си носят маските в градския превоз и магазините, и това е вярно.

Преди 2 месеца Мангъров сподели, че 500 000 българи са имали контакт с вируса, в този момент станаха 200 000 съгласно него. Скоро ще имаме надеждни данни за влезлите в контакт с ковид - проучване в Пловдив. Иначе някой сътрудник, който съставлява единствено себе си, може да си приказва всичко ", даде обещание Кантарджиев.

Внимавайте за кърлежи, като отидете през днешния ден на Задушница на гробищата, предизвести професорът. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР