Няма гражданска реакция по въпроса с корупцията, има отделни граждански

...
Няма гражданска реакция по въпроса с корупцията, има отделни граждански
Коментари Харесай

Журналистът Мирела Веселинова: Прокуратурата, МВР и службите ни уверяват в абсолютни абсурди

Няма гражданска реакция по въпроса с корупцията, има обособени цивилен организации, които се пробват да притиснат властта да се бори с корупцията. Но без същински цивилен напън тази битка няма по какъв начин да бъде сполучлива. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ журналистът Мирела Веселинова във връзка разкритията за редом правораздаване и трусовете в Министерство на вътрешните работи.

Преди журналистическите разкрития по отношение на Нотариуса имаше единствено безмълвие от институциите във връзка мрежите за шантаж и търговия с въздействие за да се постановяват правосъдни актове под несъмнено въздействие, да се рекетира бизнес, д а се извършват политически поръчки. Имаме свидетелски показания, че прокурори са ходили в " Осемте джуджета " с прокурорски актове. Тези схеми не престават да съществуват, те не са умрели с Нотариуса и Пепи Еврото. Има слепване на силовите структури с правораздаването, институции се трансформират в бухалки, които обслужват задкулисието, съобщи Веселинова.

По думите й акцията против шефката на Агенция " Митници " Петя Банкова и абсурда с някогашния основен прокурор Живко Коцев са част от започващата предизборна битка.

Това е доста мощен знак за една доста нечестна и кална предизборна акция, която ще се води на кръв. Това е извънредно заплашителен знак за демокрацията и институциите в България, тъй като  по всичко наподобява, че службите и прокуратурата с е употребяват от избрани политически сили за атакуване на политически съперници, уточни Мирела Веселинова.

Журналистът счита, че Живко Коцев е бил притискан не да си подаде оставката, а да подпише показания, уличаващи някогашния вътрешен министър Бойко Рашков във връзки със посочените за контрабандисти Марин и Стефан Димитрови.

Всичко това е безспорен парадокс. Живеем в успореден свят, в който прокуратурата, службите и органите на Министерство на вътрешните работи ни твърдят в неуместни обстановки, в нещо, което няма логик, акцентира Веселиноваа.

Не пазя никого в тази скица. Не споделям, че Петя Банкова е почтена, неказвам, че Живко Коцев е почтен, само че ние нямаме безусловно никаква индикация в какво са упрекнати, с цел да можем да си съставим мнение, само че в това време имаме извънредно доста данни, че това е проведена акция на държавни институции, които са призвани да пазят правовия ред, а нарушават пълномощията си, като се намесват в предизборната битка, сподели още журналистът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР