Няма голяма протестна вълна или поне не наблюдаваме подобно нещо

...
Няма голяма протестна вълна или поне не наблюдаваме подобно нещо
Коментари Харесай

Политолог: Януари и февруари са опасните месеци за властта

”Няма огромна протестна вълна или най-малко не следим сходно нещо към този момент. Вероятно до 2 седмици обществото ще се укроти. С идването на декемврийските празници напрежението ще затихне. Но януари и февруари са рисковите месеци за властта ”. Това съобщи политологът Атанас Стефанов.
" Липсата на политическа визия кой да поеме вицепремиерския пост е извънредно политическо късогледство. Политическата подчиненост изисква най-малкото индивидът, който ще замести Валери Симеонов, да бъде политически равносилен. Лидерът на партията не може да се размени с шефа на кабинета му. Това, че Николова познава работата на Симеонов, не значи, че тя може да ръководи системата, която ще ѝ бъде поверена. Взаимоотношенията сред " Патриотите " няма да се повлияят. Не изключвам кавги в дребната коалиция в близкото бъдеще “, означи политологът Георги Киряков.

Той добави, че в случай че свадите в Оперативна програма не престават да тежат на властта и обществото, то нещата ще не престават да циклят на едно и също място. " Напрежението пречи на взимането на значими решения. Зорлем карат хората с тези кавги да се политизират. Има чувство за предварителни избори. Вече съвсем не се приказва за цялостен мандат. Новият небосвод са предварителните избори ", уточни той.

Уви, съгласно политолога Атанас Стефанов Марияна Николова е бързо решение, което в последна сметка е удачно.

" Николова е въпреки всичко човек, който е осведомен с работата на Валери Симеонов. Ако се търси човек за запълване на вакуума, от това е добър вид. Замяната на Симеонов с неполитическо лице е добра концепция, с цел да спадне политическото напрежение след изявленията му. Станахме очевидци в доста случаи на експертни назначения. " Обединените патриоти " съумяват да основават огромни кавги, произлизащи от самите тях. Обществото се нагнетява когато властта се занимава със своите проблеми, а не с проблемите на народа ", акцентира той пред Bulgaria ON AIR.

" Винаги след диалог с премиера, " Обединените патриоти " се стабилизират. Те нямат доста полза от това да не престават със кавги. Понякога повода е доста обикновена – политическото его. Свръхпроизводството на безсмислени кавги не създава тежест в публичното мнение ", разяснява още Стефанов.

Темата на диалога мина и към ролята на президента Румен Радев в непрестанните кавги и митинги, които тресат страната. По думите на Киряков задачата на президента е сложна, защото той хем желае да вземе позиция за проблемите на хората, хем не желае да се цапа с всекидневните кавги.

" Участието в свадите няма да донесат на Радев никакви политически дивиденти. За страдание българският гласоподавател и хората, които интензивно се занимават с политика, виждат Радев като съпротива. Но той няма такива права ", сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР