Няма голяма банка в Европа, която да отговаря не климатичните

...
Няма голяма банка в Европа, която да отговаря не климатичните
Коментари Харесай

Банките в еврозоната не отговарят на климатичните изисквания на ЕЦБ

Няма огромна банка в Европа, която да дава отговор не климатичните цели, които бяха сложени преди година от Европейската централна банка (ЕЦБ). " Банките започнаха първични стъпки за включване на опасности, свързани с климата, само че никой не е покрай покриването на всички надзорни упования ", считат от ЕЦБ. За сметка на това триумфи са реализирани във връзка с структурата на управителните органи и ръководството на оперативния риск.

ЕЦБ ще организира климатичен стрес тест на банките в първата половина на идната година, само че съгласно висшата финансова институция множеството банки ще имат компликации, оповестява Reutеrs. " Само една трета от банките разполагат с проекти, които са най-малко съответни, а половината няма да изпълнят желанията си до края на 2022 година ", се споделя в изказването на централната банка на еврозоната. Други зони, в които банките не извършват условията на ЕЦБ, са вътрешното отчитане и ръководството на пазарния и ликвидния риск. По-малко от 20% от банките са създали знаци за наблюдението на сходни опасности. Банките, които считат, че не са сложени на сходни тествания, имат " съществени пропуски в оценката си ", счита ЕЦБ.
ЕЦБ е обезпокоена, само че не сюрпризирана
През септември ЕЦБ разгласява резултатите от предходния сходен тест, в който взеха присъединяване 1600 финансови институции в Европа. Заключението на банката беше, че " чистите нулеви изгоди надвишават преходните разноски за банките ". " Без политики за преход към по-екологична стопанска система физическите опасности ще се усилят с течение на времето. Те ще се усилват непропорционално, а заради необратимия темперамент на изменението на климата това нарастване ще продължи с времето. От значително значение е преходът да се прави на ранен стадий и последователно, с цел да можем да смекчим цената както на зеления преход, по този начин и на бъдещото влияние на естествените бедствия ", съобщи тогава заместник-председателят на ЕЦБ Луис де Гуиндос.

В началото на месеца Мрежата за екологизиране на финансовата система разгласи, че ще ускори напъните си по задържането на нарастването на температурите до 1.5 градуса. По същото време Базелският комитет за банков контрол разгласи, че изследва по какъв начин да мери и понижава рисковете за финансовата непоклатимост, които произтичат от световното стопляне. Проучване на ЕЦБ демонстрира, че 14% от активите на банките в еврозоната са свързани с огромни замърсители на въглерод. Проучването на Базелския комитет идва дни откакто Английската централна банка в края на октомври разгласи започването на акция за покриването на рисковете от световното стопляне. От идната година ще се подхващат дейности против банки и застрахователи, които нямат задоволително активи, които да покрият рисковете от климатичните процеси.
Реклама
Съветът за контрол на финансовата непоклатимост в Съединени американски щати издаде отчет, който също беше съсредоточен върху несигурностите към климатичните промени. Докладът може да се окаже от огромно значение за финансовия бранш в Съединените американски щати, а ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл счита, че има какво да се направи, с цел да бъде системата по-подсигурена. " Обществеността с право чака от нас да работим, с цел да подсигуряваме, че финансовата система е устойчива на финансови опасности, свързани с климата ", счита Пауъл.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Банки и финанси
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР