Няма година, в която в началото на летния сезон да

...
Няма година, в която в началото на летния сезон да
Коментари Харесай

Община не знае кой строи на плаж „Кабакум”

Няма година, в която при започване на летния сезон да не се появи вест за нелегално строителство по българското Черноморие. Този път в новините е плаж „ Кабакум”. За разлика от минали години, когато се знае кой е строителят, то особеното в тазгодишния случай е, че общината не знае кой е наемателят на линията и кои строи структурите, които заемат огромна част от плажа и са на безусловно на 2 метра от водата.

От общината декларират, че при тях не са импортирани документи за обекта – позволение или утвърдена скица. Министерство на туризма също стартира да проверява проблема.

След подаването на два сигнала в община Варна са осъществени две инспекции. При първата, когато инспектори от Строителен надзор регион „ Приморски” са пристигнали на обекта са били формирани актове на всички служащи според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. „ Към момента на инспекцията е нямало представители на възложителя, а единствено служащи. Затова са формирани актове единствено на служащите на място. При повторния сигнал, който вие подадохте през вчерашния ден, към края на работното време, неотложно изпратихме чиновници още веднъж на регион „ Приморски”, само че беше към края на работното време, и до момента в който дойдем до тук, се откри, че към този момент няма служащи на обекта”, сподели пред Нова ТВ Николай Нягулов от община Варна.

Към момента, това което общината е съумяла да направи като инспекция по документи, е открито, че в общината няма входирана скица по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, която да бъде съгласувана от основния проектант. Процедурата е по-продължителна – всеки един наемател на плаж, откакто се проведат процедурите за избор за стопанисване, се подписва контракт и се заплащат такси.

„ Ако се окаже, че тези дървени постройки са нелегално издигнати, ще бъде стартирана процедура за унищожаване според от типа на постройката, тъй като може да бъде квалифицирана като преместваем обект и като краткотраен градеж, ще бъде задействана процедура по Закона за устройство на територията. В доста от случаите това лишава до 2-3 месеца, тъй като в множеството случаи процедурата се обжалва”, разясни Нягулов.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР