Няма гаранция, че ремонта на водопровода в Лом ще бъде

...
Няма гаранция, че ремонта на водопровода в Лом ще бъде
Коментари Харесай

Община Лом не дава гаранция, че водата ще дойде след седмица

Няма гаранция, че ремонта на водопровода в Лом ще бъде приключен до 7 дни, споделиха от общинска администрация Лом пред сътрудник на Actualno.com.
Припомняме, че в града е оповестено бедствено състояние, откакто към този момент 4-ти ден няма вода, а се чака най-малко още 6 да е по този начин, защото през вчерашния ден (17 октомври) публично беше обявено, че ремонтът на авариралия тръбопровод ще трае най-малко 7 дни.
Досега се търсят доставки на нужните детайли за свързване на новоизградения сектор на напорния тръбопровод със остарелия. Като преимущество от Общината сочат, че мястото на свлачището т.е. на повредата е покрай новия тръбопровод т.е. връзката няма да е прекомерно дълго и свързването да отнеме повече време. Специалистите от ВиК работят непрекъснато на обекта, твърдят от Общината, откакто и кметицата Пенка Петкова съобщи, че ще трябват над 4 млн. лв. за цялостното довеждане докрай на новия тръбопровод както е по проект.
Осигурени са и към този момент работят 3 водоноски, които предпочитано обслужват обществените домове и патронажа, както и Центъра за дневна грижа на деца с увреждания. Това са 600 души, които са или инвалиди, мъчно преносими или самотно живеещи, прецизираха от Общината.
Една водоноска е а разположение на хората от кв. " Калето ". До края на деня се чака да има вода за битови потребности във всички квартали на крайдунавския град.
Надеждата на локалната администрация е, че сред 15 и 20 водоноски биха решили казуса на популацията в тези дни на рецесия. Тревогата им е обвързвана с обстоятелството, че към момента не е ясно кой ще доставя бутилирана питейна вода, макар договарянията за доставка с фирми-производители.
Телефоните за информация по отношение на рецесията с водата са: 0971/69 116, 66 038, 0884 069 128.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР