Няма етническо напрежение в Гълъбово и ситуацията в града е

...
Няма етническо напрежение в Гълъбово и ситуацията в града е
Коментари Харесай

МВР: Ситуацията в Гълъбово е овладяна, етническо напрежение няма



Няма етническо напрежение в Гълъбово и обстановката в града е овладяна. Това съобщи шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев. Късно нощес група роми нападнаха полицейски елементи, които се пробваха да спрат мощната музика в махалата на града и да въдворят ред. Петима души бяха арестувани след случая.

След няколко сигнала за мощна музика, която се чува от ромския квартал на Гълъбово, на място идва патрул, който се пробва да направи инспекция и спре шума. Ромите отхвърлят да се подчинят на полицейското предписание и държанието им става нападателно. От регионалната дирекция изпратили специфична група от 8 индивида да се оправи със обстановката, само че в махалата атакуват и нея.

" Изведнъж са се появили 50-100 индивида, които са ги нападнали със сатъри, брадви, кирки, тухли... ", съобщи шефът на регионална дирекция на полицията - старши комисар Георги Хаджиев.

Ромите декларират, че са били бити в махалата от органите на реда, само че признават, че е имало шумна музика:

" Почнаха да бият наред дребни деца - имат ли право? "

Задържани са няколко от най-агресивните нападатели. Според полицията те са рецидивисти с няколко присъди. Един от униформените е ударен с тухла в гърба,  добави комисар Хаджиев:

" И, в случай че някой си мисли, че територията на която и община, няма да има ред, това няма по какъв начин да се случи ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР