Няма електронен преглед за пациентите при личните лекари, просто прегледът

...
Няма електронен преглед за пациентите при личните лекари, просто прегледът
Коментари Харесай

Е-регистрацията не отменя реалния преглед при личния лекар

Няма електронен обзор за пациентите при персоналните лекари , просто прегледът ще бъде електронно регистриран и съхранен в националната здравноинформационна система и всеки един от пациентите ще може да употребява информацията за в бъдеще, в случай че му потрябва.

Това изясни заместник-председателят на БЛС доктор Николай Брънзалов пред Българска национална телевизия във връзка вчерашното.

Той изясни, че всеки, който има електронен автограф, ще има достъп до електронната регистрация. Електронните предписания са към този момент факт , като тяхното издаване става след обзор в кабинет на доктор. Брънзалов прикани пациентите да не звънят на лекарите си по телефона с искане да им издава електронна рецепта, без да е имало действителен обзор. " Написването на електронната рецепта се издава след обзор от доктор. Това би трябвало да се знае ", акцентира той.

Трябва да се промени наредбата, с цел да се вкара дигитализацията в опазването на здравето, настоя той.
 Над 10 млн. е-рецепти издадени у нас за година
Над 10 млн. е-рецепти издадени у нас за година

Издадени са и над 220 000 електронни посоки

Брънзалов не е склонен с изказванията, че има муден достъп до опазване на здравето в България - имаме един от най-хубавите достъпи до здравна помощ у нас .

Има доста работа, доста лекари са изморени, което фактически е реалност и ние не можем повече да дишаме поради големите опашки от хора пред кабинетите ни. Правим всичко допустимо интервалът на разтърсване да бъде колкото се може по-кратък, надява се той.

Брънзалов посочи, че положението на доста от хронично болните се е влошило в последните години, защото те не посещават лекарите си.

88% от общопрактикуващите лекари са над 60 години, като има и персонални лекари на по 91 години. 3 600 са общопрактикуващите лекари в България, като са товарени с спомагателни административни функционалности. Брънзалов все се надява електронното опазване на здравето да облекчи общопрактикуващите лекари.
 Личните лекари отхвърлят да правят работата на служителите в Министерство на здравеопазването
Личните лекари отхвърлят да правят работата на служителите в Министерство на здравеопазването

Съответните чиновници на Министерство на здравеопазването не могат да обработят електронно наличната информация?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР