Няма едно универсално правило, когато говорим за отслабване, но повечето

...
Няма едно универсално правило, когато говорим за отслабване, но повечето
Коментари Харесай

Липсата на пълноценен сън води до качване на килограми

Няма едно универсално предписание, когато приказваме за намаляване, само че множеството специалисти предлагат кардио тренировки и такива за издръжливост. Диетолозите пък ще ви предлагат зеленчуци, протеини и да намалите равнищата на стрес.

Но също толкоз значим съставен елемент при отслабването е сънят. Освен че оказва помощ за по-добра памет, сънят е значим за балансирането на хормоните в тялото. Това са грелин и лептин - хормоните, които имат директна връзка с възприятието на апетит и управлението му.

При непълен сън тялото ви създава повече от нужното по принцип количество грелин, което води до възприятие за апетит. Eто какво следва, в случай че не спите задоволително:

Апетитът се усилва

Хората, които спят по-малко от 6-8 часа на нощ, имат по-нисък показател на телесно тегло. Това е по този начин, тъй като недоспалите одобряват до 40% повече калории дневно.
Метаболизмът се забавя

Липсата на сън забавя метаболизма, тъй като човек има по-малко сила и затова се движи по-малко, когато е изтощен. Човек гори калории, даже когато спи. Ако спите по 6-8 часа сън на денонощие, ще имате по-добър метаболизъм.
Липсата на сън се отразява на физическата ни интензивност

И тук имаме поради всичко - работа, обществени контакти, тренировки. И назад - колкото повече спите, толкоз е по-добре за вашата физическа форма.

Един от способи да се преборите с умората и отпадналостта е обезпечаването на пълностоен сън.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР