Няма една клиничната пътека за COVID-19. Има три основни пътеки,

...
Няма една клиничната пътека за COVID-19. Има три основни пътеки,
Коментари Харесай

Колко дава НЗОК за пациентите с коронавирус?

Няма една клиничната пътека за COVID-19. Има три съществени пътеки, по които се лекува - по този начин наречените пътеки, свързани с инфекциозните болести на белите дробове, 104 е пътеката при остри вирусни инфекции. Това изясни проф. Петко Салчев, шеф на НЗОК, в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

От думите му стана ясно, че въпросната пътека е за 618 лева От НЗОК са предложили на Българския лекарски съюз (БЛС) да я вдигнат двойно. А в случай че пациентът с утежни, той минава през две клинични процедури - 3 и 4, където цената е 780 лева дневно, без значение какъв брой дни лежи пациентът.

За всеки случай се взима настрана решение, защото няма лекуване за COVID-19, лекуват се признаците, разясни проф. Салчев.

По мотив дебата към заплащането на PCR теста той разяснява, че с решение на Надзорния съвет на Касата цената е избрана на 60 лева НЗОК е планувала бюджет за 2500 теста дневно.

Започна инспекция за гибелта на медика от Спешна помощ

Предложили са на БЛС към всички клинични пътеки да се прибави избрана сума, като решението за тестванията ще бъде въз основата на клиничната картина на пациента и въз основата на решение на управлението на болничното заведение.

"Болницата може да слага всевъзможни условия пред пациентите, само че министерство на опазването на здравето сподели, че не може да задължите пациента преди влизане в болница да си прави PCR тест ", сподели шефът на НЗОК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР