Няма единодушие между държавите от ЕС кога и как да

...
Няма единодушие между държавите от ЕС кога и как да
Коментари Харесай

Разногласие в ЕС за възстановяването на свободното пътуване

Няма единогласие сред страните от Европейски Съюз по кое време и по какъв начин да бъдат позволени несъществените пътувания през външните граници, заяви представител на Европейската комисия.
По неговите думи множеството страни приветстват предлагането на Европейска комисия за общ и координиран метод. Някои страни обаче упорстват първо да бъдат възобновени несъществените пътувания през вътрешните граници на Европейски Съюз, а едвам по-късно облекчението да засегне и пресичането на външните граници, уточни той. 
Преди отварянето на външните граници ще бъде належащо страните от Европейски Съюз да са обезпечили съответните благоприятни условия на лечебните заведения да поемат нова вълна от епидемията от Ковид-19. Ще бъде належащо също страните да могат да правят всеобщи проучвания за заболели и да наблюдават хората, с които инфектираните са общували, акцентира представителят, представен от Българска телеграфна агенция.
Ключова цел в тази посока е постигането на съгласуемост сред националните приложения за следене на контактите на инфектираните - това е едно от изискванията за възобновяването на туристическите пътувания в Европейски Съюз. В началото на този месец Европейска комисия прикани външните граници на Европейски Съюз да останат затворени до 15 юни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР