Няма две мнения по въпроса. Интернетът улеснява живота ни, но

...
Няма две мнения по въпроса. Интернетът улеснява живота ни, но
Коментари Харесай

Пет неща, които интернет унищожи

Няма две отзиви по въпроса. Интернетът улеснява живота ни, само че дружно с това ни лишава доста неща, измежду които и сантиментални такива. Днес ще си приказваме за някои към този момент остарели привички, които може и да гълтам малко повече време, в сравнение с ни се желае, само че пък постоянно са били занимателен метод за превозване на времето ни с близки хора или с нас самите.

Днес ще ви напомним някои от тях, а, в случай че след прочитането на тази публикация ви налегне носталгията, извадете старите албуми и си спомнете за хубавите неща от преди ерата на интернет.

Картите

Използването на физическа карта може би не е тъкмо табиет, само че пък до скоро беше нещо, което съвсем всеки човек можеше да прави без изпитание. Днес хартиените карти към момента могат да бъдат открити по бензиностанции и супермаркети, само че все по-малко хора протягат ръка към тях.

Толкова по-лесно е да посегнеш към смарт телефона, да отвориш GPS приложението и да оставиш роботизирания глас да те води към мястото, накъдето си се насочил.

Разчитането и потреблението на физическа карта може и да лишава повече време и старания, само че пък сигурно е потребно умеене.

Енциклопедиите

Книжните енциклопедии към момента не са изчезнали, само че пък може би наближаваме този стадий от развиването на цивилизацията. Съществуването на „ Уикипедия “ и „ Британика “ дават все по-малко мотиви за това хората да прибягват към търсенето на познание офлайн.

В онлайн пространството можем да достигнем до толкоз голям масив от информация, и то гратис, че потребността от вървене до библиотеката или книжарницата става все по-рядка, а притежаването на енциклопедии свързваме просто със заемането на в допълнение място вкъщи.

Вестниците

Навикът да излезеш заран за работа и да минеш през кварталната будка и да си купиш вестник от дълго време е отживялост. Или най-малко за множеството хора. Той е по-скоро сменен от скролването през някоя обществена мрежа, където медиите към този момент имат интензивно наличие. Фийдът – вестникът на 21-и век.

Телевизията

И малкия екран не е това, което беше, въпреки и в нея към момента да има повече живот, в сравнение с във вестниците. С всички новости и при тази услуга обаче старите привички, като това да чакаме обичаното ни шоу да стартира в избран час и да гледаме дружно с цялото семейство, са към този момент в историята.

С опциите за гледане на запис и гледане на онлайн телевизия методът, по който консумираме медийно наличие, тотално се промени.

Писането на ръка

Кога за последно написахте нещо на ръка? Може би, в случай че сте още възпитаник или студент, това няма да е било чак толкоз от дълго време, само че за останалите може би е. Вече свикнахме всичко написано, без значение дали писмо, декларация, благопожелание, презентация или отчет да бъде на цифров притежател.

Не боли обаче от време на време да си напомним какво е да се написа на ръка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР