Няма два еднакви кекса - този е невероятен и трябва

...
Няма два еднакви кекса - този е невероятен и трябва
Коментари Харесай

Невероятен кекс с какао

Няма два идентични кекса - този е необикновен и би трябвало да го опитате на тази цена

Необходими Продукти

● яйца - 4 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● брашно - 3 ч.ч.
● олио - 1 ч.ч.
● прясно мляко - 1 ч.ч.
● бакпулвер - 1 бр.
● ванилия - 2 бр.
● какао - 1 с.л.
● пудра захар - 4 с.л.

Начин на подготвяне

Продуктите би трябвало да са със стайна температура. Предварително се пресява брашното с бакпулвера и ванилията.

Разбиват се захарта с яйцата, сместа би трябвало да утрои размера си и да наподоби пухкава примес. Към нея се прибавя прясното мляко, постепенно на работещ миксер. Пускаме фурната на 170 градуса да загрее.

През това време намазваме кексовата форма с олио и я оставяме да загрее леко във фурната. След като загрее я вадим и я набрашняваме, с цел да се отлепи по- елементарно кексът по-късно.

Вече е ред на брашното. То се прибавя на няколко пъти, като през това време се бърка постепенно, с цел да не се разхвърчи. Добавя се олиото и хубаво се обърква.

В една чаена чаша, отделяме от сместа и прибавяме 1 с.л. какао, разбъркваме добре, до момента в който стане кафява кексова примес.

Изсипваме сместа за кекс във формата и какаова примес се изсипва върху нея, с вилица се вършат кръгови придвижвания, с цел да се смесят двата цвята и по този начин става шарка.

Слагаме в фурната да се пече на 180 градуса за 45-50 минути, като не би трябвало да се отваря вратата на фурната до 30-тата минута, с цел да не спадне кексът.

За да се ревизира дали е подготвен, с съчка за зъби се боцка в средата, в случай че е подготвен, то по клечката няма нищо.

Кексът се остава да изстине преди да се добави пудрата захар, с цел да не се разтопи.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР