Няма дупка от 200 млн. лв. в Булгаргаз, а сумата

...
Няма дупка от 200 млн. лв. в Булгаргаз, а сумата
Коментари Харесай

Светослав Делчев: Няма дупка от 200 млн. лв. в Булгаргаз, сумата е преведена авансово за руски и азерски газ

Няма дупка от 200 млн. лева в " Булгаргаз ", а сумата е преведена предплатено за съветския и азерския газ, който получаваме.

Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният член на управителния съвет на " Булгаргаз " Светослав Делчев във връзка обвиняванията на енергийния министър Александър Николов, че в сдружението липсват 200 милиона лв..

Светослав Делчев отговори и на обвиняванията на енергийния министър, че остарялото управление на сдружението е освободило целия мениджърски екип преди встъпването в служба на новия директорски съвет.

Делчев посочи, че хората от мениджърския екип на " Булгаргаз " са поискали непринудено да изоставен сдружението откакто е станало ясно, че управлението се сменя.

Тъй като, след напускането им те нямат право 12 месеца да работят в областта на газовата търговия, от остарялото управление на " Булгаргаз " са прекратили трудовите им взаимоотношения по метод, който да разреши те да взимат компенсации.

" Това са хората, които изнесоха на плещите си цялата работа, обвързвана с инспекциите на сдружението и работеха непрекъснато по тях. Включително и когато дойде писмо от енергийното министерство в 3 и половина на Бъдни вечер с запитване за голямо количество информация и с краен период края на работния ден. " - посочи Делчев.

Той добави, че покупко-продажбите от петък са същите, за които ръководещите са упреквали остарялото управление на " Булгаргаз ".

По думите му, обаче, е необичайно, че всичко се е случило за три секунди. Делчев добави, че е допустимо от сдружението да са имали поръчка за поръчка при постигане на избрани стойности на борсата и просто да са я изпълнили, когато този миг е настъпил.

Бившият член на управителния съвет на " Булгаргаз " съобщи, че е допустимо да получим повече количества азерски газ, само че на европейските цени, които са по-високи и от цената на съветския газ. Затова съгласно него това е безсмислено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР