„Няма дублиране на звена. Едната служба – НСО, в своя

...
„Няма дублиране на звена. Едната служба – НСО, в своя
Коментари Харесай

Манев за промените в Закона за МВР: Няма дублиране на звена

„ Няма повтаряне на звена. Едната работа – НСО, в своя закон има стеснен кръг от хора, които може да охранява. Държавната ни администрация – данъчни, митничари, хора, които се борят с контрабанда и могат да бъдат евентуално застрашени, все още не могат да бъдат пазени”, изясни депутатът Маноил Манев в ефира на „ Здравей,България” по " Нова телевизия ". Депутатът от ГЕРБ разяснява ветото на президента Радев върху измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи.

Сред претекстовете на президента е, че основаването на нова Главна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма” ще дублира функционалностите на НСО. Това създавало условия за неефективно потребление на държавен запас, без гаранции за по-голяма сигурност.

„ НСО е работа на президента по закон. Министерство на вътрешните работи има своята функционалност по защита на лица и основаване на опция за умерено живеене. С тези промени се основава опция Министерство на вътрешните работи да охранява лица от администрацията, които не са включени в закона”, изясни депутатът от ГЕРБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР