Няма достатъчно защитни костюми за лекарите и медицинските сестри в

...
Няма достатъчно защитни костюми за лекарите и медицинските сестри в
Коментари Харесай

Няма достатъчно защитни костюми в болницата в Гоце Делчев

Няма задоволително защитни костюми за лекарите и медицинските сестри в МБАЛ Иван Скендеров в Гоце Делчев, това сподели пред Българска национална телевизия доктор Милан Първанов - завеждащ отделението по реанимация в болничното заведение. Осигурени са на всяка сестра и лекарите, малко са - дезинфекцират се и отново се употребяват. Повечето защитни средства са подаяние от общината. Но болничното заведение е подготвена да посрещне болни от ковид, в случай че се наложи.
Отделението е структурирано по този начин, че да се прибавят спомагателни кревати. Болницата е строена на павилионен вид, тъй че може един павилион да се употребява за приемане на пациенти, инфектирани с ковид, обяснин той.
Медицинските сестри в инфекциозното поделение са 7, има и двама лекари. По думите на доктор Милан Първанов те са задоволително да обслужат инфекциозното отделени.
В момента там са настанени четирима от 23-та инфектирани от село Осина са настанени в болничното заведение в Гоце Делчев. Възрастовата група на пациентите е над 63 години. Останалите са под домашна карантина.
Задоволително е положението на пациентите, някои от тях са в по-тежко положение, множеството са в приблизително тежко положение, защото възрастовия фактор и съпътстващите болести на пациентите утежнява протичането на клиничното положение при тези пациенти, сподели доктор Първанов.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР