Няма достатъчно защитни костюми за лекарите и медицинските сестри в

Няма достатъчно защитни костюми за лекарите и медицинските сестри в ...

Няма достатъчно защитни костюми в болницата в Гоце Делчев.

Няма достатъчно защитни костюми за лекарите и медицинските сестри в МБАЛ Иван Скендеров в Гоце Делчев, това каза пред БНТ д-р Милан Първанов - завеждащ отделението по реанимация в болницата. Осигурени са на всяка сестра и лекарите, малко са - дезинфекцират се и пак се използват. Повечето предпазни средства са дарение от общината. Но болницата е готова да посрещне заболели от коронавирус, ако се наложи.
Отделението е структурирано така, че да се добавят допълнителни легла. Болницата е строена на павилионен тип, така че може един павилион да се използва за приемане на пациенти, заразени с коронавирус, обяснин той.
Медицинските сестри в инфекциозното отделение са 7, има и двама лекари. По думите на д-р Милан Първанов те са достатъчно да обслужат инфекциозното отделени.
В момента там са настанени четирима от 23-та заразени от село Осина са настанени в болницата в Гоце Делчев. Възрастовата група на пациентите е над 63 години. Останалите са под домашна карантина.
Задоволително е състоянието на пациентите, някои от тях са в по-тежко състояние, повечето са в средно тежко състояние, тъй като възрастовия фактор и съпътстващите заболявания на пациентите утежнява протичането на клиничното състояние при тези пациенти, каза д-р Първанов.
 
 
 

Източник: actualno.com