Няма достатъчно време за договаряне на всички аспекти от бъдещите

...
Няма достатъчно време за договаряне на всички аспекти от бъдещите
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Няма време да се договорят всички аспекти на бъдещите отношения с Лондон

Няма задоволително време за договаряне на всички аспекти от бъдещите връзки сред Европейския съюз и Англия до края на годината, тъй че двете страни ще би трябвало да изберат върху какво желаят да се концентрират, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от " Ройтерс ".

" Без удължение на преходния интервал след 2020 година не можете да очаквате да се споразумеем за всеки един аспект от нашето ново партньорство. Ще би трябвало да приоритизираме ", предизвести Фон дер Лайен в тирада в London School of Economics, преди да се срещне с английския министър председател Борис Джонсън.

По думите ѝ главният приоритет на Европейски Съюз е да поддържа цялостта на единния европейски пазар и митническия съюз. " Не може да има компромис във връзка с това ", посочи Фон дер Лайен пред студенти.

Въпреки че след 31 януари Англия към този момент няма да е член на Европейски Съюз, тя ще остане обвързана с разпоредбите на блока и ще заплаща в бюджета на Европейски Съюз до края на 2020 година

Но в случай че Лондон не изиска удължение на преходния интервал след края на тази година, комерсиалните връзки сред Европейски Съюз и Англия от началото на 2021 година ще се управляват или от разпоредбите на Световната комерсиална организация, или от договореностите, реализирани до края на 2020 година

Британското държавно управление не желае удължение на преходния интервал.

По думите на Фон дер Лайен, с цел да се бъде новото партньорството допустимо най-тясно, Англия ще би трябвало да резервира доста от разпоредбите, към които се придържа в този момент като членка на Европейски Съюз.

" Без свободното придвижване на хора, не може да имате свободно придвижване на капитали, артикули и услуги ", добави тя. " Без равнопоставеност във връзка с околната среда, труда, налозите и държавната помощ не може да имате най-висококачествения достъп до най-големия обединен пазар на света. Колкото повече отклонения има, толкоз по-отдалечено би трябвало да е партньорството ", счита Фон дер Лайен.

Тя повтори, че Европейски Съюз желае ново партньорство с Англия с " нулеви мита, нулеви квоти и нулев дъмпинг " и засягащо всичко – от дейности за климата до отбрана на данните, от риболовство до енергетика, от превоз до космос, от финансови услуги до сигурност.

Изтъкна още нуждата от всеобхватно партньорство за битка с трансграничните закани, " вариращи от тероризъм до киберсигурност и контраразузнаване ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (422)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР