Няма достатъчно апарати за изкуствено дишане.Трябва да взимаме решения кои

...
Няма достатъчно апарати за изкуствено дишане.Трябва да взимаме решения кои
Коментари Харесай

Д-р Ладев от Ню Йорк: Налага се да решаваме кой да живее и кой – да умре

Няма задоволително апарати за изкуствено дишане.Трябва да взимаме решения кои хора да оживяват и кои – не. Има дефицит и на маски, защитни очила, защитни престилки и така нататък В резултат доста лекари и медицински сестри се разболяват. Има и жертви.
Това сподели от Ню Йорк българският доктор доктор Александър Ладев, който работи в незабавно поделение в града работи. По думите му, в неговата болница ситуацията занапред стартира да се утежнява, медикът е безапелационен, че цялостното състояние е извънредно тежко.

„ Има хора на 20-30 години, които умират в Ню Йорк всекидневно. Не съм очаквал дотам да се популяризира и толкоз младежи, които другояче са здрави, да умират (…) Възпалителният развой, който вирусът провокира, е доста рисков и унищожава белите дробове – без значение от възрастта на пациента “, разяснява още той.

Епицентър на болестта към този момент са Съединените щати с над 164 хиляди инфектирани. Жертвите са над 3000. Кривата на пандемията лети стремително нагоре. Ню Йорк продължава да е център на болестта, там са близо половината от умрелите.

Според отговарящата за борбата с ковид доктор Дебора Бриск, в случай че американците вършат всичко, което изискват управляващите от тях – висока хигиена, обществена отдалеченост и така нататък, жертвите ще са сред 100 000 и 200 000. Без ограничения скокът би бил десетократен – 2-2,2 млн. души могат да умрат от COVID-19.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР