Няма допусната грешка. Запознати сме с всички изследвания и с

...
Няма допусната грешка. Запознати сме с всички изследвания и с
Коментари Харесай

Проф. Литвиненко за починалото дете: Няма допусната грешка

Няма позволена неточност. Запознати сме с всички проучвания и с метода на лекуване на детето. Действано е съгласно измененията в положението на детето. Действано е съответно, налице е бил нашия анестезиолог, интубирано е. Няма отмалялост при такива случаи. Това съобщи Проф. Иван Литвиненко, шеф на клиника „ Детски заболявания и детска неврология “ към "Специализирана болница за интензивно лекуване по детски заболявания - проф. доктор Иван Митев ", във връзка гибелта на 3-годишното дете в София и подписката в отбрана на отстранените шефове на три лечебни заведения.

По думите му детето е било лекувано с антибиотици през последните 20 дни, а това отслабва организма. Не бих желал да нагнетявам ситуацията, ние сме хората, които можем да дадем последна педиатричната помощ в държавната пирамида ", сподели още той.

"Лекарите и сестрите са недостиг. При отстраняването на доктор Георгиева изпитваме дефицит в реанимацията ", безапелационен е Литвиненко.

Д-р Георгиева: Не системата, а заболяването умъртви Алекс

"Има огромно напрежение. Ако не дай си Боже през днешния ден почине едно дете - ще избухне революция, съобщи Пенка Георгиева от пациентска организация "Заедно с теб ". По думите ѝ казусът е следният, че лекарите са нападателни към родители, а никой не ги упреква за лекарските решения. "Обвиненията са за неналичието на състрадание, за неналичието на подадена ръка от доктор към пациент. Къде са другите 5-ма лекари, за какво това дете е размотаване от болница в болница ", сподели още тя.

"Абсурдно е да има предели и ограничавания при лекуването на децата ", безапелационна е Георгиева.

Скандал в ефира поради гибелта на 3-годишното дете

Според здравния икономист Аркади Шарков един от проблемите е, че нямаме електронна система, в която да се види какво е било положението и проучванията на един пациент. "Отстранените шефове носят отговорност, само че дали носят виновност - не е ясно. Това тяхно премахване смъква напрежението в обществото ", сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР