Няма документ с инструкции от страна на Министерството на здравеопазването

...
Няма документ с инструкции от страна на Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

Антон Вълев: Няма инструкции към аптеките за коронавируса. Не знаем нищо

”Няма документ с указания от страна на Министерството на здравеопазването или от Кризисния щаб до аптеките. Ние не знаем дали ще има импорт на маски, ще има ли задоволителни количества дезинфектанти, не знаем какво би трябвало да вършим с пациенти, в случай че имаме подозрение за тях. Нямаме ясна инструктирана скица. Няма указания към аптеките за ковид, а аптеките са първото здравно заведение, в което влизат пациентите “.
Това съобщи пред БНР магистър фармацевт Антон Вълев - ръководител на Националната аптечна камара.

Според него „ това не е държавническо и когато популацията вижда, че нищо не се случва, най-естествената реакция е всеки да се избавя самичък “.

„ От страна на аптеките сме взели ограничения да имаме задоволително в едно обозримо бъдеще лекарствени артикули, които да могат да се употребяват. Постарали сме да имаме каквото може да замести изчезналите маски и дезинфекционни препарати. В някои аптеки започнахме самостоятелно произвеждане на дезинфекционни средства, с цел да можем да отговорим на потребностите “, съобщи Вълев.

По думите му една защитна маска по-скоро пази един инфектиран да не ръси болест измежду останалите. Но в случай че едно помещение към този момент е инфектирано, маската няма чак толкоз доста да отбрани.

" Епидемията на ковид е една елементарна вирусна зараза. Данните излязоха, че няма по-голяма смъртност, в сравнение с другите случаи ", увери Вълев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР