Няма документ с инструкции от страна на Министерството на здравеопазването

...
Няма документ с инструкции от страна на Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

Никой не е дал инструкции на аптеките у нас за коронавируса

Няма документ с указания от страна на Министерството на здравеопазването или от Кризисния щаб до аптеките. Ние не знаем дали ще има импорт на маски, ще има ли задоволителни количества дезинфектанти, не знаем какво би трябвало да вършим с пациенти, в случай че имаме подозрение за тях. Това съобщи пред БНР ръководителят на Националната аптечна камара магистър фармацевт Антон Вълев.

По негови думи липсва ясно инструктирана скица. Той акцентира, че макар че аптеките са първото здравно заведение, в което влизат пациентите, към тях няма указания за ковид.

Вълев бе безапелационен, че това не е държавническо и най-естествената реакция, когато популацията вижда, че нищо не се случва, била всеки да се избавя самичък.

Той съобщи, че аптеките са взели ограничения да имат задоволително лекарствени артикули, които да могат да се употребяват, както и заместители на изчезналите маски и дезинфекционни препарати.

В някои аптеки започнахме самостоятелно произвеждане на дезинфекционни средства, с цел да можем да отговорим на потребностите, уточни Вълев.

По негови думи епидемията на ковид е една елементарна вирусна зараза и данните демонстрират, че няма по-голяма смъртност, в сравнение с в другите случаи.

Не е належащо да се панираме, акцентира той.

Вълев изясни, че в случай че едно помещение към този момент е инфектирано, маската няма да ни отбрани изключително.

Той цитира данни на СЗО, съгласно които етиловият алкохол убива вируса, когато е над 79% централизация, което го прави неприспособим за пиянство. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР