Няма документ с инструкции от страна на Министерството на здравеопазването

...
Няма документ с инструкции от страна на Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

Председателят на Аптечната камара: Към аптеките няма инструкции за коронавируса

Няма документ с указания от страна на Министерството на здравеопазването или от Кризисния щаб до аптеките. Ние не знаем дали ще има импорт на маски, ще има ли задоволителни количества дезинфектанти, не знаем какво би трябвало да вършим с пациенти, в случай че имаме подозрение за тях. Нямаме ясна инструктирана скица. Няма указания към аптеките за ковид, а аптеките са първото здравно заведение, в което влизат пациентите. Това акцентира пред БНР магистър фармацевт Антон Вълев, ръководител на Националната аптечна камара.

Това не е държавническо и когато популацията вижда, че нищо не се случва, най-естествената реакция е всеки да се избавя самичък, съобщи Вълев.

От страна на аптеките сме взели ограничения да имаме задоволително в едно обозримо бъдеще лекарствени артикули, които да могат да се употребяват. Постарали сме да имаме каквото може да замести изчезналите маски и дезинфекционни препарати. В някои аптеки започнахме самостоятелно произвеждане на дезинфекционни средства, с цел да можем да отговорим на потребностите, уточни той.

КТ "Подкрепа " желае от страната бързи инструкции по режима за карантина поради ковид

Антон Вълев акцентира: "Епидемията на ковид е една елементарна вирусна зараза. Данните излязоха, че няма по-голяма смъртност, в сравнение с другите случаи. Не е належащо да се панираме. Една защитна маска по-скоро пази един инфектиран да не ръси болест измежду останалите. Но в случай че едно помещение към този момент е инфектирано, маската няма чак толкоз доста да отбрани ".

Той цитира данни на Световната здравна организация, че етиловият алкохол убива вируса, когато е над 79% централизация, което го прави неприспособим за пиянство.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР