Няма доказателства за извършено престъпление след акция „Наркотици“, при която

...
Няма доказателства за извършено престъпление след акция „Наркотици“, при която
Коментари Харесай

Адвокатът на един от задържаните при акция "Наркотици": Може да е отмъщение

Няма доказателства за осъществено закононарушение след акция „ Наркотици “, при която шеф от ГДБОП и двама чиновници бях арестувани за рушвет. Това сподели юрист Емануил Йорданов, който съставлява отбраната на шефа на бранша за битка с опиатите Кирил Ванков.
Двама от арестуваните началници от ГДБОП остават в ареста Те са уличени за присъединяване в проведена незаконна група
Специализираният углавен съд остави в ареста двамата началници от ГДБОП Цветан Панков – началник на отдел „ Наркотици “ и Кирил Ванков, уличени за присъединяване в проведена незаконна група.

„ Моят клиент е упрекнат в това, че 3 години е взел участие в ОПГ, която си слага за цел приемане на подкупи и в това време нямаме обвиняване за приемане на подкупи даже и в размер на 2 лева, какво е правил в тази ОПГ не ми е ясно “, разяснява още отбраната на Ванков.

Според него не е осигурявал никакъв чадър над наркогрупи, а може даже и да става дума за възмездие:

„ Прокуратурата е събрала няколко души, които са били разработвани от двамата служители на реда и с помощта на тази разработка въпросните очевидци са подсъдими по друго дело на Специализирания углавен съд и явно в този момент са намерили някакъв метод да отмъстят на хората, които са им обезпечили носенето на наказателна отговорност “, прибавя Йорданов.
След арестите в ГДБОП: Все още не ясно кой ще замести Арабджиев и Спиридонов Експерт по сигурността сигнализира, че е значимо едно покровителстване да не бъде заменено с друго
Според прокуратурата двамата чиновници на ГДБОП са играли положителното и неприятното ченге в схемата за изнудване и приемане на рушвет от хора от наркобизнеса, подчиненият Ванков е изготвял фиктивни информации и сигнали против тях, а шефът му Цветан Панков, шеф отдел " Наркотици " в ГДБОП, е желал пари, с цел да му помогне.

Йорданов счита, че те ще бъдат оневинени и че това се прави за потушаване на различен скандал.

„ Не един път съм взел участие в каузи, с огромен интерес следени от медиите и не един път стартират с доста мощно пердашене на тъпана от страна на прокуратурата и по натам след месеци изчезват от полезрението на обществото, и делото не стига до на никое място, даже някои катастрофират “, разяснява юристът.

Той изрази хипотезата, че това e било квалифицирано на доста високи етажи авансово и не е удар към Бойко Борисов.

Йорданов показа и че съгласно отбраната на началника на отдел „ Наркотици “ – Панков, са били подхвърлени пари. Прокуратурата заяви, че той е бил заловен с белязани банкноти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР