Няма доказателства за бързо вирусно изчистване или клинични ползи от

...
Няма доказателства за бързо вирусно изчистване или клинични ползи от
Коментари Харесай

Изследване разби митовете за бързия ефект от новите препарати срещу коронавируса

Няма доказателства за бързо вирусно изчистване или клинични изгоди от комбинацията на хидрохлорокин и азитромицин при пациенти със съществени признаци на COVID-19, написа "Труд "

Подобно бързо и цялостно изчистване на вируса е много ненадейно

Епидемията от COVID-19 е една от най-страшните международни пандемии за повече от век с над с над 1 360 000 инфектирани и и над 76 000 умряли до момента. Само във Франция до 7 април бяха регистрирани над 98 000 случая с близо 9 000 умряли.

Докато не бъде открита ваксина светът се намира в сериозна потребност да откри ефикасни способи на лекуване и по цялата планета се организират разнообразни клинични тествания.

Докато не бъде открита ваксина светът се намира в сериозна потребност да откри ефикасни способи на лекуване и по цялата планета се организират разнообразни клинични тествания.

Аналозите на хлорокина демонстрират свойства да удържат окисляването на ендозомите и да правят инвитро неспецифична антивирална активност при висока централизация против необятен набор от нови вируси (като вирусите на ХИВ, тропическа тресчица, хепатит С, чикунгуня, грип, Ебола, ТОРС, БИРС) и от скоро COVID19.

Във Франция, вследствие на клинични проучвания в Марсилия, съществува нараснал интерес към потреблението на хидрохлорокин за лекуване на заболяването COVID-19 и неотдавна френското министерство на опазването на здравето позволи потреблението му, до момента в който се чакат окончателните данни продължаващите проби на лекарството.

В свое изследване екипът под управлението на лекар Готре оповестява за 100% изчистване на вируса при взети проби от 6-ма пациенти, след 5 до 6 дни лекуване с композиция от хидрохлорокин и азитромицин. Нивото на вирусно изчистване е доста по-ниско при лекуване единствено с хидрохлорокин (57,1%) и единствено 12,5% при пациентите които не са били третирани с лекарството.

Подобно бързо и цялостно изчистване на вируса е много ненадейно и взехме решение да създадем оценка на резултатите с използването на лекуването при 11 поредни пациента, приети в болница в нашето поделение, на които е даван хидрохлорокин (600 мг/ден за 10 дни) и азитромицин (500 мг на 1 ден и по 250 мг от 2 до 5 ден) употребявайки същия режим на дозирани, за който оповестяват Готре и екипът му.

Става въпрос за 7 мъже и 4 дами на междинна възраст 58,7 години (с обсег сред 20 и 77), като осем от тях бяха със съществени съпътстващи болести, свързани с отрицателен излаз от заразяване с COVID-19 (наднормено тегло: 2, белодробен рак: 3, рак на кръвта:2, ХИВ-инфекция: 1).

В началото на лекуването 10 от 11-те имаха висока температура и бяха подложени на кислородна терапия. В рамките на идващите пет дни един пациент умря, а двама бяха трансферирани под интензивни грижи.

При един от пациентите комбинацията от хидрохлорокин и азитромицин беше прекъсната от 4-ия ден поради удължение на QT-интервала от 405 на 460-470 при приемане на комбинацията.

Последователните проби взети от 10 от пациентите (без починалия) с потреблението на Nuclisens Easy Mag®, Biomerieux и ускорители RealStar SARS CoV-2, Altona, бяха позитивни за SARS-CoV2 RNA при осем от тях (80%) на петия и шестия ден от началото на лекуването. Реклама Доставка на вкусна храна Продължаваме дружно с Happy доставка. При засилен…

Тези резултати контрастират с данните подадени от Готре и екипът му и слагат подозрение върху мощната анти-вирална резултатност на тази композиция.

Още повече в техния отчет Готре и екипът му оповестяват за един смъртен случай и трима трансферирани под интензивни грижи, от общо 26 пациенти подложени на лекуване с хидрохлорокин, което също акцентира неприятния клиничен резултат на комбинацията.

В допълнение към това скорошно изследване от Китай на носители на COVID-19 не откри никаква разлика във вирусното изчистване след 7 дни наблюдаване, със или без 5 дни лекуване с хидрохлорокин, и никаква разлика в клиничния резултат (продължителност на хоспитализирането, нормализиране на температурата, радиологичен напредък).

Тези резултати са сходни с неналичието на каквито и да е изгоди от лекуването с хидрохлорокин при други вирусни инфекции, където е бил препоръчван като лекуване или даже като превантивно средство.

В резюме, макар изказванията за антивирална интензивност ин витро на хлорокина против COVID-19, ние не открихме доказателства за мощна такава или клинични изгоди от комбинацията на хидлохлорокин с азитромицин за лекуването на пациенти с тежки признаци на COVID-19.

Продължаващите клинични тествания на инцидентен принцип с хидрохлорокин би следвало да обезпечат финален отговор що се отнася до ефикасността на тази композиция и ще оцени сигурността й.

Тръмп популяризира препарата пред целия свят

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че в случай че се разболее, би се лекувал с хидроксихлорохин.

Поради тази причина той направи и огромна реклама на препарата, обществено, пред целия свят. От Белия дом президентът на наймогъщата страна в света заяви, че складират големи количества лекарство срещу малария, което евентуално може да се употребява против ковид, осведомят медии.

Американският водач се надява медикаментът да бъде употребен за лекуване на вируса, макар че към момента не е потвърдена ефикасността му. “Вашингтон закупи “огромно количество” хидроксихлорохин, разгласи Доналд Тръмп и акцентира, че има “много мощни сигнали”, че може да лекува ковид.

“Бих желал да влезе в лаборатория и няколко години да бъде тествано. Но ние нямаме време, нямаме и два часа, тъй като умират хора. Ако помогне, ужасно. Ако не помогне, пробвали сме. Какво имаме да губим”, попита Доналд Тръмп.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР