Няма доказателства Пеевски да е подал името на Румен Порожанов

...
Няма доказателства Пеевски да е подал името на Румен Порожанов
Коментари Харесай

ДПС: Няма доказателства за обвързаност между Порожанов и Пеевски

Няма доказателства Пеевски да е подал името на Румен Порожанов за аграрни министър. Така разяснява националният представител от Движение за права и свободи Халил Летифов вчерашното изявление на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съгласно която министърът на земеделието в оставка Порожанов е бил назначен поради обязаност с бизнесмена и народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Летифов още разяснява за какво петима народни представители от Движение за права и свободи гласоподаваха " срещу " решението за оставка на някогашния аграрни министър Румен Порожанов и назначението на Десислава Танева на негово място през днешния ден.

" Движение за права и свободи не е срещу оставката, а срещу това държавно управление и това болшинство на националисти и популисти. Тъй като решението за оставката и за избирането на новия министър са в едно, ние по тази причина гласуваме срещу държавното управление и срещу това решение. Не сме срещу оставката. Но в случай че бяха настрана, щяхме да сме " за " оставката и срещу " новия министър ", разяснява Летифов.

Според него макар промяната на земеделския министър, обстановката и моделът си остават същите. Той обаче избягна да отговори дали държавното управление би трябвало да подаде оставка. " От първия ден сме споделили, че това държавно управление с това болшинство е нездравословно за страната. И две години сме очевидци на тези популизми и национализми. Няма нищо по-различно от това ", коментира той. 

Той упрекна Българска социалистическа партия в същия шовинизъм и популизъм и съобщи, че обвиняването за обязаност сред Румен Порожанов и депутата им Делян Пеевски е безпочвено.

" Коментарът е подобен, че те също са от този модел на нацонализъм и популизъм. Не виждам никакви доказателства, всеки носи отговорност за дейностите си. А за държанието на Българска социалистическа партия дано да каже Нинова - за какво е такова и за какво залитат по национализма и популизма. Изчерпаха ли тяхната стратегия и предлагането за опция? ", попита той.

Лидерът на НФСБ и народен представител от ръководещото болшинство Валери Симеонов отхвърли да отговори на въпроса дали Пеевски има нещо общо с назначението на Порожанов. Той обаче разяснява, че оставката му е закъсняла, защото нееднократно я е искал  поради лобизъм. 

" Аз съм желал промяната му по-рано по тематиката за явния лобизъм, който беше прибавен по смяната на наредбата за " Училищен плод и мляко ". Лично съм я изискал от Бойко Борисов на Председателски съвет. Но не считам, че това трябваше да бъде оповестявано обществено. Така че в това отношение не понасям укор ", разяснява Симеонов.

Според него би трябвало да се извършат промени и по районните дирекции, " където към момента фрагменти на Движение за права и свободи не престават да кадруват и да деребействат изключително във връзка с стопанисването на държавните гори ". Симеонов още изрази вяра, че новоназначеният министър на земеделието Десислава Танева няма да се поддава на лобизъм.

" Тя госпожа Танева е била министър, познава добре проблемите както в сектора, по този начин и в министерството. Но мисля, че няма да ѝ бъде елементарно, нека да не се поддава на лобизъм - най-малко в такава степен, на каквато бяхме очевидци при досегашното управление на МЗХГ ", разяснява той.

Има съображение да се правят промени и по районни дирекции, 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР