Няма доказана вреда. Няма доказана безвредност 5G мрежите са следващото

...
Няма доказана вреда. Няма доказана безвредност 5G мрежите са следващото
Коментари Харесай

5G мрежите - вреди и ползи

Няма потвърдена щета. Няма потвърдена безвредност

5G мрежите са идващото потомство мобилни мрежи, предлагащи по-бързи скорости и по-надеждни връзки отвсякога. Петата генерация безжична мрежа употребява по-високо енергийно лъчение с милиметрови талази, а заплахата се свързва и с отделената топлота. Тези талази нямат сила да повредят непосредствено клетките в организма ни, само че дългото излагане на 5G излъчване може да има отрицателни резултати.

Πopaди виcoĸитe чecтoти, нa ĸoитo щe paбoти 5G, щe ca нeoбxoдими и дocтa пoвeчe ĸлeтĸи, ĸoитo дa изгpaждaт мpeжaтa, нo зa cмeтĸa нa тoвa, щe бъдaт мнoгo пo-мaлĸи и c пo-ниcĸa мoщнocт, зa paзлиĸa oт cъщecтвyвaщитe 3G и 4G. От позиция на софтуерната еволюция 5G мpeжата щe даде подтик на интepнeт нa нeщaтa, осигурявайки инфpacтpyĸтypa нeoбxoдимa зa пpeнacянe нa oгpoмни ĸoличecтвa дaнни, пoзвoлявaйĸи пo-дигитaлeн и cвъpзaн cвят.

Какви опасности крие това за здравето?

За момента изводите на водещи международни институти могат жестоко да се сведат до: Няма потвърдена щета. Няма и потвърдена безвредност. „ Нашият ден “ организира един спокоен диалог по тематиката, който наблюдава разнообразни гледни точки, странейки както от преувеличаване на вредите, по този начин и от отричането им.
Гостуват доктор Николай Илиев, чиято първа компетентност е инженер по телекомуникации. Той се стопира по-подробно върху биологичния резултат от излъчването на милиметровите талази. Светлин Желев е основен редактор на софтуерния уебсайт Kaldata, който застъпва тезата, че напредъкът не може да бъде спрян.

И двамата твърдят, че няма мотив за боязън и суматоха, само че опасенията остават.
За да се мери резултатът от лъчението на 5G мрежата, тя би трябвало да бъде построена. А това лишава време и още е в процеса на основаване. Никой обаче " не притиска " България да построи такава мрежа в избран обсег и период, каквито изказвания могат да се прочетат.

Технологията еволюира в процеса на създаване, само че е ясно, че „ Няма от на следващия ден да започва нещо, което да стартира да работи като микровълнова фурна, и всички да стартират да се разболяват , по думите на Желев. Мрежите еволюират, ние като човечество се сблъскваме с радиовълните от доста от дълго време.

Всички през днешния ден използваме технологии, които някой в миналото е обявявал за съдбовно рискови ", посочи още Желев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР