Няма доказан в България случай на новия смъртоносен хепатит. Остана

...
Няма доказан в България случай на новия смъртоносен хепатит. Остана
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: У нас няма доказан случай на смъртоносния хепатит

Няма потвърден в България случай на новия гибелен хепатит. Остана паниката, само че доста рядко е това заболяване. С идването на лятото аденовирусите понижават. Важна е хигиената, сподели проф. Тодор Кантарджиев по БТВ. 

Няма връзка сред този хепатит и прекаран коронавирус, една част от децата са били в контакт с ковид, само че няма потвърдена връзка. Децата, които боледуват, не са имунизирани. Няма майки които са имунизирани и са кърмили децата, тъй като забележителна част от болните деца са отвън кърмаческата възраст, каз проф. Кантарджиев.

Вирусът Ковид към този момент е напълно различен, в този момент болестта от Ковид се кара по-леко, имунизираните въобще не го усещат, преболедувалите един-два дни им тече носа, а тези които не са имунизирани, може да се получи при тях затруднение.

Кантарджиев заяви, че случай на морбили е регистриран в Хасково. Става въпрос за 61-годишен мъж, чието лекуване е забавено. Не е доста ужасно, в случай че щеше да има взрив на морбили там, към този момент щеше да се случил, само че би трябвало да се обърне внимание на имунизационната стратегия, сподели Кантарджиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР