Няма договори и уговорени мачове за Българската народна банка (БНБ).

...
Няма договори и уговорени мачове за Българската народна банка (БНБ).
Коментари Харесай

Димитър Радев: Няма договорки и уредени мачове за БНБ

Няма контракти и уговорени мачове за Българската национална банка (БНБ). От няколкото имена, които дискутирахме, двама от претендентите за подуправители са любимци и би трябвало политиците да обезпечат индикации за необятна поддръжка. Основната концепция е да има необятна политическа поддръжка, с цел да има централната банка легитимност. Tова съобщи Димитър Радев на брифинг в Народното събрание след избирането му за шеф на централната банка.

Той добави, че на следващия ден ще номинира Андрей Гюров от " Продължаваме промяната " и Петър Чобанов от Движение за права и свободи за подуправители на Народната банка.

Ръководството на Българска народна банка би трябвало да бъде определено с необятна политическа поддръжка, защото демонстрира мощен фактор за независимостта на централната банка за нерегламентирано политическо вмешателство. Подкрепата е задоволително висока и е по всички стандарти, удовлетворен е Радев, който чака такава поддръжка и за подуправителите на Българска народна банка.
 Гуверньорът и подуправителите на Българска народна банка - интерфейсът за Еврозоната
Гуверньорът и подуправителите на Българска народна банка - интерфейсът за Еврозоната

Хампарцумян: Политиците не знаят какво прави Българска народна банка

Димитър Радев посочи, че ще стартира и тактическа подготовка, законодателство и цялостният пакет, свързани със законодателните промени за присъединението на България в Еврозоната. Българска народна банка дава отговор на изискванията на Еврозоната, само че по какъв начин да навакса останалите институции.

Запитан дали за еврото и лв., Радев съобщи, че политиците би трябвало да отговорят би трябвало ли да се организира народен референдум или не. Неговото персонално мнение е, че България би трябвало да влезе в Еврозоната оптимално по-бързо. Българска народна банка работи по графика за приемането на еврото в България. Единствената институция, която се придържа към приемането на еврото и влизането на България в Еврозоната, е точно Народната банка, сподели още Димитър Радев.
 Конституционен съд образува дело за референдума за лв.
Конституционен съд образува дело за референдума за лв.

По жалбата на " Възраждане "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР