Няма добра или лоша коалиция, има принципи. Това мнение изказа

...
Няма добра или лоша коалиция, има принципи. Това мнение изказа
Коментари Харесай

Няма добра или лоша коалиция, според Стефан Янев

Няма добра или неприятна коалиция, има правила. Това мнение изрече водачът на най-малката парламентарно показана политическа партия " Български напредък ", Стефан Янев в студиото на Нова телевизия.

Той разяснява съставянето на болшинство и надлежно държавно управление в раздробения 48-и парламент, в който едни от най-големите шансове за ръководство се разпореждат точно на неговата партия, в случай че получи третия мандат. Стефан Янев изрично отхвърли да е водил този диалог с президента Румен Радев и да има индикации или някакви предварителни ангажименти " Български напредък " да бъде определен за мандатоносител. Това е решение и избор на президента, акцентира Стефан Янев.

Въпреки това си изказване, Янев има визия по какъв начин да стартират диалози при подобен процес при рулетката на мандатите - " виждам диалози поотделно от най-малките към по-големите партии ", а този диалог той дефинира като естествен и реален, с цел да може да се роди " вероятното болшинство - 160+ ".

По думите на Стефан Янев логиката на търсене на единодушие е първо да се реши антикризисното държание на Народното събрание и това са тематиките за обществените проблеми, енергетиката и помощта и укрепването на бизнеса. Съгласие по тези тематики и стратегия за ръководство биха дали оптимално компромисен и допустим за партиите кабинет с небосвод 10 месеца или година.

Стефан Янев удостовери, че има имена за министри, в това число и от други парламентарно показани партии, само че отхвърли да ги уточни - " Не в този момент е моментът ". Също по този начин отхвърли, още веднъж с мотив, че не в този момент е подобаващия миг, да се самопредлага за министър председател.

В коментар за оформянето на болшинства съгласно гласуванията сега в 48-о Народното събрание, Стефан Янев съобщи, че няма добра или неприятна коалиция, а има правила. Като подобен принцип и такова кардинално гласоподаване някогашният длъжностен министър председател уточни както гласовете на БВ за избора на ръководител на Народното събрание Вежди Рашидов, по този начин и гласовете за Еврозоната и помощта, която страната ни ще окаже на Украйна. Последното Стефан Янев изясни, като " естествена поддръжка за страна, която е жертва ". Припомняме, че точно позициите на Стефан Янев за войната като " специфична военна интервенция " провокираха първия трус в кабинета " Кирил Петков " пролетта на тази година.

Надявам се, че не съм бил свестен в нюансите, разяснява за тази обстановка Стефан Янев и изрече вяра в този момент да е разбиран по-правилно, само че и да не се спекулира тъкмо с детайлите. Политическото говорене може да значи едно в един миг и друго в различен миг, добави Янев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР