“Няма дете, което да не сме искали” - това отговаря

...
“Няма дете, което да не сме искали” - това отговаря
Коментари Харесай

Ето какво се случва със семейството с 11-те деца, отнети от социалните

“Няма дете, което да не сме искали” - това дава отговор бащата на 11 деца Красимир Тодоров на въпроса по какъв начин е станал родител на толкоз доста деца.

Майката пък - Ивелина Зартова, признава, че постоянно срещат упреци и сюрпризирани погледи. Въпреки това обаче, и двамата са горди с огромното си семейство. Казват, че най-важни са любовта и инатът, оповестява bTV.



“Не може да слушат постоянно, тъй като това са въпреки всичко деца. Разбира се, има и сложни моменти”, споделя 36-годишната Ивелина. Ражда първото си дете на 17 година, а се среща с мъжа на живота си на село, където са съседи.

Никога не е работила, тъй като от дребна се грижи за наследниците си. Красимир е 6 години по-голям от нея и в този момент работи като водач. Именно по този начин изкарва и главната издръжка за огромната фамилия.



“Когато пътувам из България, от време на време по-големите ги взимам с мен. На тях им харесва, тъй като виждат нови места – да вземем за пример, последно ходихме на Шипка.”

За цялата домакинска работа Ивелина получава помощ от по-големите деца. Дните стартират рано, тъй като стават в 5 ч.

“Сутрин се прави закуска, на обяд – първо, второ и трето. За вечеря – още веднъж по този начин. Постоянно мия чинии, сготвям, пускаме пералня по 4-5
пъти дневно. Все отново обаче се справяме”, споделя дамата, родила и отгледала 11 деца.

Освен битови усложнения, огромната фамилия е прекосявала през доста по-тежки моменти.

Покъртителна история! Отнеха 11-те деца на многодетно семейство от Русе

“Най-тежко беше когато ни ги лишиха – отвлякоха ги напряко от учебно заведение и от детска градина. С полиция – като нарушители! Разпръснаха ги на всички места без да знаем къде са… Казаха ни, че сме нямали къде да живеем.

В документите в съда пишеше, че сме “неглижирали техните потребности”, което въобще не е по този начин. Най-срамното нещо, което споделиха тогава беше, че едно от децата ми няма родители. Както виждате обаче аз съм жив и здрав…”, споделя бащата Красимир.



Семейството губи дома си след пожар, а родителите в този момент не виждат правдивост и са безапелационни, че никой не може да им отнеме децата.

Впоследствие те съумяват да осъдят обществените за непозволено делене на децата от тях.

За десетте малолетни деца страната изплаща на фамилията надбавки в размер на към 300 лв.. Седем от тях са възпитаници, а Ивелина и Красимир пресмятат, че подготовката за учебно заведение им излиза към 1000 лв..

Помагат им другари, постоянно вземат и заеми.

Най-голямата от дъщерите им пък работи във Англия. Именно в чужбина многодетното българско семейство вижда бъдещето си.



“Тук няма никакви условия за работа. Парите, които аз взимам за месец, приятелите ми в чужбина ги получават за седмица. Там е, най-малко по думите на щерка ни, по-добре.

Не бих споделил, че съм обезверен, само че в този момент всеки ден живеем в боязън дали ще съм на работа, дали ще имаме какво да сложим на масата”, споделя Красимир.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР