Няма държава приела еврото, която да е по-зле от България.

...
Няма държава приела еврото, която да е по-зле от България.
Коментари Харесай

Чобанов: Трябва да приемем еврото, това е нашият цивилизационен избор

Няма страна приела еврото, която да е по-зле от България. Признанието е на премиера Бойко Борисов. Според него против чакалнята на еврозоната са тези, които желаят да банкрутират банки. Президента Румен Радев беше на друго мнение – той напомни, че приемането на еврото е обезпечено от Лисабонския контракт, само че стабилността на стопанската система ни зависи от дейностите на държавното управление.

Ние би трябвало да приемем еврото и ще го приемем. То е нашият цивилизационен избор. Въпросът е по кое време тъкмо ще го приемем и дали сега не ни чакат някакви опасности, които би трябвало добре да си обясняваме и да знаем по какъв начин да ги управляваме ”. Това разяснява някогашният министър на финансите Петър Чобанов в студиото на „ Неделята на NOVA ”.

Еврото не е манна небесна и не можем да мислим, че когато влезем в еврозоната ще се промени нещо кой знае какво в нашето съществуване в позитивна посока . Еврозоната също си има проблеми. Много от страните в нея не могат бързо да излязат от другите рецесии, каквато беше световната рецесия да вземем за пример ”, сподели още той.

Стив Ханке: България не би трябвало да влиза в еврозоната

Мисля, че целият спор към еврото е малко стихия в чаша вода . Това е звук и градска легенда, даже не е суматоха, тъй като няма опашки да вземем за пример. Еврата няма по какъв начин да свършат, структурата на Борда не го разрешава. Дали височината на една чаша я измерваме в инчове или сантиметри – тя е една и съща ”, счита банкерът Левон Хампарцумян.

Валутата, с която оперираме, е измерител на нашия стопански триумф или крах - на всеки, който разполага с повече или по-малко. И президентът, и Борисов, и Горанов споделят едно и също нещо, само че може би по малко по-различен метод. Никой не спори дали ще се одобри или не ”, сподели още той.

Процесът на приемане значи избрани структурни промени, правила и така нататък , които ще ни приближат като жанр на работа и регулативна рамка по-близо до тези страни, които ни се костват, че имат по-добър стандарт ”, уточни Хампарцумян.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР