Няма данни за замърсяване в българската акватория на Черно море

...
Няма данни за замърсяване в българската акватория на Черно море
Коментари Харесай

Чистотата на водата по плажовете – онлайн

Няма данни за замърсяване в българската акватория на Черно море след разлива на язовир „ Нова Каховка “ в Украйна. Това демонстрират данните от  ежедневната информация, която Министерството на туризма обменя с Министерство на околната среда и водите.

Българските управляващи обменят информация с украинските, молдовските и румънските си сътрудници за евентуално замърсяване на водите в Черно море. Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ (БДЧР) и Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС) наблюдават и спомагателни индикатори за евентуалното влияние след случая. Мониторинг се прави и от РЗИ.

Сателитните наблюдения и математическото моделиране на водните течения в Черно море все още не дават мотив за терзание.При открит евентуален риск ще бъдат подхванати превантивни дейности и популацията ще бъде осведомено навреме.

Температурата на морската вода край Варна през днешния ден е 21.2°C, край Бургас 22.0°C. Най-студеното е в Силистар – 20.8°C.

Данните ще бъдат обновени от време на време и ще бъдат оповестени и в британската версия на уеб страницата на Министерството на туризма, в обособената секция  „ Information on the condition of the sea water on the beaches of the bulgarian seaside “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР