Няма данни за разлив на товара около кораба “Vera SU.

...
Няма данни за разлив на товара около кораба “Vera SU.
Коментари Харесай

Кап. Венцислав Иванов: Няма данни за разлив на товара около кораба Vera SU

 Няма данни за разлив на товара към кораба “Vera SU ". Това съобщи на брифинг изпълнителният шеф на ИА " Морска администрация " кап. Венцислав Иванов, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Той уточни, че също така не са видяни и провали върху корпуса на кораба.

По време на брифинга бе показан и филм, който сподели пред медиите положението на плавателния съд, след извършените подводни огледи. 

Кап. Иванов добави, че има регистрирани две пробойни, като за благополучие други вреди не са открити по кораба. 

Стана ясно още, че водата в машинното поделение по всяка възможност е нахлула през недобре затворена врата.  

На въпрос на публицисти дали има подозрение, по тази причина че вратата е оставена съзнателно оставена отворена, кап. Венцислав Иванов съобщи, че подозренията в тези обстановки си остават, защото морските лица са наясно, че тъкмо тази врата би трябвало да бъде затворена по верния метод. 

Съществува възможност вода да е навлязла в отделението и поради оставен отворен кингстон или поради компрометирана бариера сред машинното поделение и баластните танкове. 

Към момента корабът е устойчиво седнал на дъното и не се чакат пострадвания по корпуса. 

По думи на Румен Николов, основен шеф на основна дирекция " Аварийна сигурност ", в интервала от 27-ми септември до през днешния ден е имало единствено два-три прозореца, в които времето е разрешило да се работи по кораба. В рамките на тези прозорци е бил свален екипажа, корабът е бил в допълнение укрепен с въжета и котви, а също така е било източено горивото и смазочните материали.

Николов разяснява, че в идващите 3-4 дни се чака мощно неспокойствие сред 4-5 бала, което няма да разреши да се правят интервенции.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР