Няма данни за пострадали от израелска страна. Няколко часа по-късно

...
Няма данни за пострадали от израелска страна. Няколко часа по-късно
Коментари Харесай

Напрежение в Ивицата Газа между Израел и Палестина frognews.bg

Няма данни за потърпевши от израелска страна. Няколко часа по-късно израелските военни оповестиха, че са нанесли удари в Газа. 

Палестински очевидци споделиха, че израелските самолети са атакували подготвителен лагер на Хамас. Не се оповестява за потърпевши.

Напрежението избухна, откакто израелските командоси убиха седем въоръжени мъже и двама цивилни по време на нападението против град Дженин. Хамас и по-малката въоръжена формация Ислямски джихад дадоха обещание отговор.

След насилието в Дженин, палестинските управляващи обявиха, че приключват координацията си в региона на сигурността с Израел - договореност, която е необятно считана за подкрепяне поддържането на реда на Западния бряг и попречване на офанзиви против Израел.

Премиерът Бенямин Нетаняху сподели, че Израел не се стреми да ескалира обстановката, макар че подреди на силите за сигурност да бъдат нащрек.

Напрежението набъбна доста, след серия смъртоносни палестински улични набези в Израел предишния март и април. Съпътстващата дипломатическа невъзможност оказа помощ за събирането на палестинската поддръжка за Хамас и Ислямски джихад, които отхвърлят взаимно битие с Израел - където новото твърдо дясно държавно управление на Нетаняху включва членове, които се опълчват на палестинската държавност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР