Няма данни за пострадали хора при снощния инцидент, при който

...
Няма данни за пострадали хора при снощния инцидент, при който
Коментари Харесай

Разказът на момиче, разминало се два пъти с падащата фасада на мола

Няма данни за потърпевши хора при снощния случай, при който ураганен вятър откърти огромна част от изолацията на мол " Ларго " в центъра на Благоевград. Истински шанс е, че в тези минути в близост не е имало пешеходци.  
 
Търговският център работи и през почивните дни. В постройката, с изключение на магазини, има и две заведения. Днес молът е затворен, а огледите не престават.

 Вятърът събори фасадата на мол в Благоевград БГНЕС
Ситуацията обобщава регионалният шеф Бисер Михайлов : " Източната част на фасадата е компрометирана в забележителна степен и през днешния ден продължава основаната организация във връзка с обезопасяването на региона към постройката. Служители на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи от бранш " Охранителна полиция " с четири автомобила са на място и екипите не позволяват прекосяване на хора около постройката ".
 
Антоана Филчева - тийнейджърка, която нощес по времето на случая е била в мола и на два пъти на косъм се е разминала с най-лошото , споделя: " Около 18 часа се бяхме разбрали с няколко приятелки да се чакаме пред мола, само че стартира да духа мощен вятър и влязохме вътре. Бяхме застанали сред двете порти, които са със датчици за отваряне. Дойде един от охранителите и сподели да излезем, тъй като пречим на придвижването и вратите стоят отворени, при което излязохме извън. Чухме звук, самата фасада започваше леко да се клати. Ние излязохме тъкмо начело, където по-късно падна фасадата. С една от приятелките ми започнахме да споделяме на хората да влизаме вътре, тъй като усещахме, че ще стане нещо . 30 секунди по-късно цялата фасада падна. Усещаше се аромат. Шумът при първото рухване не беше доста мощен ".-->

 Вятърът събори фасадата на мол в Благоевград БГНЕС
Следва обаче второ рухване на част от фасадата: " След първото рухване ние бяхме застанали вътре в самото предверие, покрай кафето. Един от барманите излезе и ни сподели, в случай че желаеме да напуснем мола, да минем през кафето и да излезем извън. Ние го послушахме. Застанахме не напълно покрай мола и видяхме след 5 минути да пада и другата част на фасадата, която беше при кафето. Така за повторно извадихме шанс . Паника имаше, само че хората се стараеха да не я демонстрират. Човек от вътрешната страна незабавно пристигна да види дали има потърпевши. Хората се тормозиха, само че имаше бърза реакция и на колите за спешна помощ, и на пожарната ".
 
Тепърва ще се обясняват аргументите за случая. Вятърът нощес в Благоевград бе мощен, само че няма вреди по други здания. Мол " Ларго " в действителност е някогашният магазин ГУМ, строен в предишния век. Преди години магазинът бе предан на концесия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР