Няма данни за политическо вмешателство, ситуацията възниква като спонтанно гражданско

...
Няма данни за политическо вмешателство, ситуацията възниква като спонтанно гражданско
Коментари Харесай

Каракачанов за напрежението в Габрово: Местната власт трябва най-накрая да започне да си върши работата

Няма данни за политическо вмешателство, обстановката поражда като непринудено гражданско неодобрение. Това сподели на брифинг в Министерски съвет вицепремиерът и министър на защитата по отношение на зародилото напрежение в Габрово, където на 7 април вечерта продавач в магазин беше пребит от трима роми поради забележка, а нощес гневни жители се пробваха да нахлуят в следствения арест, където са арестувани нападателите.

Полицията в сходни обстановки постоянно си прави работата, казусът е, че локалната власт би трябвало да бъде доста по-наблюдателна при сходни произшествия. Местната власт би трябвало най-сетне да стартира да си прави работата и когато даден кмет знае, че има приходящи, нелегално строителство или нелегално настаняване, да алармира, а не постоянно да хвърляме полицията, акцентира Каракачанов.

Подобни неща би трябвало да се пресичат още в зародиш. Органите, които би трябвало да бъдат дейни, са общинските управляващи. Това не анулира отговорностите на полицията, само че би трябвало да се стартира от там. Полицията демонстрира професионализъм, само че казусът е общ и той би трябвало да бъде решаван от всички институции, съобщи вицепремиерът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР