Няма данни за политическо вмешателство при организираното на протеста в

...
Няма данни за политическо вмешателство при организираното на протеста в
Коментари Харесай

Каракачанов: Местната власт трябва да започне да си върши работата

Няма данни за политическо вмешателство при проведеното на митинга в Габрово. Недоволството е зародило непринудено поради побоя над продавач в денонощен магазин. Към момента обстановката е спокойна и не се чакат нови провокации.

Това сподели на ексклузивен брифинг вицепремиерът Красимир Каракачанов, който събра управлението на Министерство на вътрешните работи в Министерския съвет поради ескалирането на напрежението по време на митинга нощес.

Каракачанов съобщи, че полицията си е свършила работата. Проблемът обаче е, че локалната власт би трябвало да бъде по-наблюдателна и дейна при сходни произшествия, с цел да не се стига до тях.



„ Местната власт би трябвало да стартира да си прави работата. Там, където един кмет знае, че има приходящи, които се заселват нелегално или строят жилища нелегално, да алармират полицията и да се вземат превантивни ограничения. Не да се чака да стане инцидент”, съобщи вицепремиерът.

Според него кметовете би трябвало да бъдат доста по-критични, когато сходен контингент се настанява нелегално и сходни неща би трябвало да се пресичат в зародиш.

„ Към този миг има задоволително полицейско наличие в Габрово. Ще останем там, до момента в който е нужно, с цел да не се стигне още веднъж до ескалация на напрежението”, съобщи от своя страна основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР