Няма данни за пленена от Хамас българка, каквато информация излезе

...
Няма данни за пленена от Хамас българка, каквато информация излезе
Коментари Харесай

Габриел: 37 българи искат евакуация от Газа

Няма данни за пленена от " Хамас " българка, каквато информация излезе в някои медии през вчерашния ден , удостовери след съвещанието на Министерски съвет (МС) вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел .

В медиите се появи име на. Проверихме в базата данни на Министерство на вътрешните работи, човек с такова име няма и министър председателят Николай Денков. Проверени са всички канали на информация, като нищо сходно не било намерено, добави той.

" По данни на задграничните ни представители в района сега 37 български жители и членове на техните фамилии са поискали овакантяване на района ", сподели още Габриел.
 Няма данни за отвлечена българка в Газа
Няма данни за отвлечена българка в Газа

Българските консули и посланици в Израел оказват помощ на сънародниците си да се приберат в България

Външният министър увери също - българските институции са в непрекъснат контакт с сътрудниците си от района, както и с хората с български паспорти там, само че все още граничният пункт сред Газа и Египет не е отворен.

Освен това - през днешния ден Министерски съвет е решил да предложи на президента Радев да назначи изключителни и пълномощни посланици в следните дипломатически задачи - Париж, Канбера, Лондон, Сеул, Джакарта, както и в украинската столица Киев.

В края на брифинга си Мария Габриел даде и информация по отношение на от кораба " Рожен " , намиращи се в Израел.

" Последната ни информация е, че промяната е кацнала в Тел Авив, спокойна е ситуацията, очакван е полет , който да излети до София с 4-мата моряци (пожелали евакуация - бел. ред.) "
 Българските моряци от кораба
Българските моряци от кораба " Рожен " остават блокирани в Израел

Полетът, с който трябваше да се приберат у нас, е отменен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР