Няма данни за открити нови тела в района на Клисура

...
Няма данни за открити нови тела в района на Клисура
Коментари Харесай

Продължава проверката за нелегални погребения край Клисура

Няма данни за открити нови тела в региона на Клисура след следствието за незаконни погребения. Това обявиха за Българска национална телевизия от Софийската градска прокуратура. Вчера бяха открити тленните остатъци на шестима покойници. Тяхната идентичност към момента не е ясна.

Новите тела в региона на Клисура са открити по време на следствените дейности към разрушената скица за незаконни погребения прецизираха от Софийска градска прокуратура. До момента са открити шест натрупа.

,,Нямам информация за открити нови тела през нощта. Колегите са всеки ден на терен и работят. " - съобщи в " Денят стартира " Десислава Петрова - представител на Софийска градска прокуратура.

От сектора на погребалните компании не изключват в региона да бъдат открити още покойници.

,,Тези тленни остатъци, които се демонстрират на повърхността, не са единствено те. Има огромна възможност в по-голяма дълбочина да има още. " - счита Стоян Макреев, заместник-председател на Асоциацията на погребалните компании.

Все още самоличността на откритите тела не е открита. Не е явен и интервала на гибелта, нито какъв брой време са престояли тленните остатъци. От прокуратурата прецизираха, че откритите тела са свързани с следствието против обвинения Георги Енев, който беше арестуван за лъжливата скица с фиктивна кремация. Оттам не изключват Енев да се снабди и с ново обвиняване по отношение на с активността на компанията, която управлява.

,,Продължава събирането и разбора на документите, която е обвързвана с тази линия на следствие. Колегите от СРС ще решат дали има съображение да се повдигне и друго обвиняване в тази връзка. " - сподели Десислава Петрова - представител на Софийска градска прокуратура.

От сектора разясниха всеобщите инспекции по отношение на погребалните компании и обявиха, че от 2012 година оферират законодателни промени за регулация. Една от концепциите е всяка една община да си направи комерсиално сдружение, с цел да може да оказва надзор върху гробищните паркове.

,,За страдание, от самото начало този закон е стопиран главно и единствено от сдружението на общините. На тях не им изнася да има такава регулация. Полицията вместо да търси съответните причинители на това деяние се пробва да размие отговорността. Държавата е абдикирала от тази активност и непосредствено е дала цялостни права на общините. " - разяснява Стоян Макреев, заместник-председател на Асоциацията на погребалните компании.

Засега единственият упрекнат по случая е 51-годишния траурен сътрудник Георги Енев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР