Няма данни за грубо опорочаване на изборния процес. В кампания

...
Няма данни за грубо опорочаване на изборния процес. В кампания
Коментари Харесай

Дончев счита, че шансовете за бъдеща коалиция ГЕРБ и Демократична България намаляват

" Няма данни за жестоко опорочаване на изборния развой. В акция другите съперници пускат сигнали – несъмнено, това е от компетенциите на съда ". Така вицепремиерът Томислав Дончев разяснява резултата от изборите за кмет на Столична община и заканите за искане на анулиране от страна на щаба на Мая Манолова.
Относно изказванието за протоколи по ромските секции и голямата преднина на Йорданка Фандъкова там, Дончев разяснява, че по закон не може администрацията да събира данни по етнически симптом и че социолозите всеобщо казвали, че нямало разделяне по подобен симптом.
" В София бяхме в позицията всички да играят против нас, което е ненапълно обяснимо ", сподели още Дончев пред Нова телевизия. Той добави, че " дясното губи политическа физиономия " и посочи, че капацитетът ГЕРБ да си партнира в бъдеще с " Демократична България " понижава. В тона на Бойко Борисов, вицепремиерът подлага на критика инициативните комитети и попита кой носи политическата отговорност – размивало се лявото и дясното. На въпрос по какъв начин се носи политическа отговорност, отговорът беше, че хората помнят и санкционират на избори. Дончев предизвести и, че ще е неуместно ГЕРБ да не си извади съответните заключения от резултатите.
Специално за развоя на нещата в регионите в София, вицепремиерът отвърна, че няма по какъв начин резултатите да бъдат сравнявани с предходните и това е реалност. А като цяло за тактиката в страната Дончев не видя жълт картон, само че се правели промени в последния миг с претендентите на ГЕРБ, което не трябвало да се прави – примерно в Русе и Ямбол. По думите на Дончев, по-важно било на някои места ГЕРБ да си резервира образа на национално равнище, не да печели обезателно. " Трябват ни повече стратези ", заключи той.
Във връзка с изявлението в изборния ден на президента Румен Радев, че е редно да има диалог за честността на вота, Дончев сподели, че има съображение за рационализиране, само че е смешно да се приказва, когато губиш.
Погледът на Българска социалистическа партия
В началото на предизборната акция си бяхме сложили някаква цел, даже я надхвърлихме, тъй че сме удовлетворени. Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Христо Проданов.
По отношение на настояването за анулиране на изборите в София от щаба на Мая Манолова, Проданов предизвести, че Българска социалистическа партия първо желае да се запознае с претекстовете, само че " естествената политическа реакция е да останем един тим ".
Зам.-председателят на Българска социалистическа партия се съгласи, че може би електоратът на алените не е бил до дъно мобилизиран в поддръжка на Манолова, като съобщи персоналното си мнение, че може би имало отклонение на ляв избор. " Най-вероятно отхвърли отрицателно въздействие ", добави Проданов поради отхвърли на Манолова да каже коя листа за Общинския съвет ще поддържа с гласа си. И акцентира, че най-малко към този момент не знае Манолова да се провежда да прави партия, само че " всички потеглят от цивилен " – дано забележим платформи и някакви политически планове, с цел да разясняваме, бяха думите му.
В голямата част от ромските секции резултатът е 10:1 за госпожа Фандъкова, сподели още Проданов, излагайки тезата, че партията на Борисов губи в София, само че можеше да е и повече. Подробности за резултатите по региони в София научете в този материал!
Що се отнася до Варна и настояването на Борислав Гуцанов за оставка на Корнелия Нинова, зам.-председателят дефинира представянето не като срамно, тъй като имало нарастване на броя на общинските съветници. Министърът на образованието от кабинета „ Орешарски ” Анелия Клисарова обаче остана трета на първи тур.
" Трупането на доверие е доста сериозна работа, усещаме го последните 3 години. Това, което загубихме като доверие, го възвръщаме постепенно ", заключи Проданов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР