Няма данни, които да поставят под съмнение професионалните качества на

...
Няма данни, които да поставят под съмнение професионалните качества на
Коментари Харесай

Комисията по атестиране: Няма съмнение в професионализма на Гешев

Няма данни, които да слагат под подозрение професионалните качества на Иван Гешев да заеме поста основен прокурор. Това е общото мнение на членовете на Комисията по атестиране и състезанията към Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет. На съвещанието участва и единственият номиниран за идващ основен прокурор.

Изявление от 30 секунди направи Иван Гешев във връзка със спрените предаватели на Националното радио. Проверката продължава. Днес това, което е открито от разпитите през почивните дни, ще бъде докладвано на наблюдаващия прокурор, тъй че от през днешния ден най-късно до петък, само че евентуално по-рано от петък, ще стане ясно в обществено изказване на прокуратурата какво е установено във връзка със прекъсването на " Хоризонт " в петък.

Що се отнася до чуването, става дума за първото от двете чувания, през които би трябвало да мине Иван Гешев, преди да се стигне до формалното потвърждаване на тази кандидатура преди гласуването ѝ на 24-ти октомври.

Комисията по атестирането и състезанията е 12-членна. В нея има както членове на Прокурорската гилдия, по този начин и магистрати. Горе-долу за към 50 минути завърши всичко с 40-минутен отчет, който показа ръководителят на Комисията Даниела Машева и в който се наблюдава професионалната кариера на Иван Гешев, актовете, които е произнасял, и се подчертава на поддръжката, която е получил от разнообразни институции, само че най-много от средите на прокуратурата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР