Няма данни, че коронавирусът е по-смъртоносен. Това заяви вирусологът д-р

...
Няма данни, че коронавирусът е по-смъртоносен. Това заяви вирусологът д-р
Коментари Харесай

Повторното заразяване с коронавирус - интересни и още необясними тенденции

Няма данни, че коронавирусът е по-смъртоносен. Това съобщи вирусологът доктор Радостина Александрова, с уточнението, че никой не е застрахован.
Що се отнася до това дали коронавирусът повтаря, Александрова цитира проучване на съвсем 10 000 000 души в Ухан с PCR проби, при които били открити 107 случая, нито един от които със признаци. Интересното е, че откритият при тях вирус не можел да се развъжда – потвърдено било потвърдено в лабораторно проучване. Но друго проучване, сплотяващо 14 изследвания отвън Китай, показвало 14,8% изследвани приблизително след 35 дни, които имали позитивен PCR тест. Холандският институт по здравни грижи предположил, че може да става въпрос за неизчистен вирус, само че Александрова е безапелационна – имало е повторни случаи, с клинична картина.
 Разкриха по какъв начин коронавирусът прониква в мозъка Разкриха по какъв начин коронавирусът прониква в мозъка
Германски учени откриха, че вирусът SARS-CoV-2 прониква в мозъка посредством нервните кафези в обонятелна част на носната лигавица. Резулта...
Не е ясно за какво се случва – може да става въпрос за хора с проблем с имунния отговор, изясни вирусологът. Тя предизвести, че има и повторни случаи, при които клиничната картина е по-сериозна от първия случай. Д-р Александрова изясни пред Българска национална телевизия, че в някои случаи може да става въпрос за инертен вирус – т.е. останал в организма.
Александрова сподели и нещо друго – имало наклонност младежи, които са боледували по-продължително от COVID-19, да се разболеят наново, а хора, карали по-тежко заболяването в началото, да не страдат при второ заразяване.
В Европа най-силно циркулират три варианта на ковид – един главен и два негови подтипа. Няма още съществени научни изявления да има смяна, сподели Александрова.
Що се отнася до имунизациите, вирусологът е безапелационна – би трябвало да се бърза " рационално ". Тя добави, че хилядолетия наред хората са създавали имунитет против патогени по натурален метод, само че времето в този момент не е такова и има ваксини, които да основат имунитет. Д-р Александрова съобщи и, че към момента не знаем какво е равнището на имунен отговор при имунизациите с ковид - нещо, което сигурно ще установим с времето. Не знаем какъв брой време ще ни пази, не знаем дали ще ни пази абсолютно. При досегашните човешки коронавируси е потвърдено, че имунитетът остава приблизително към година, изясни вирусологът. Тя разясни и, че коронавирусът има към 200 разновидности, което теоритично затруднява потреблението на ваксина, само че някои разновидности в действителност се срещат доста рядко.
 Ново изследване: Кога COVID-19 e най-заразен и какъв брой дни би трябвало да е изолацията? Ново изследване: Кога COVID-19 e най-заразен и какъв брой дни би трябвало да е изолацията?
Хората с COVID-19, болестта, породено от ковид, са най-заразни към два дни преди да стартират признаците, както и пет дни...
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР